Το Greek House Davos από τις 17 – 21 Ιανουαρίου 2022 ανοίγει τις πύλες του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Ελβετία

Φέτος, για πρώτη φορά,  κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, η Ελλάδα θα έχει και το δικό της Σπίτι.

Το Greek House Davos (GHD) είναι ο πρώτος Οργανισμός προώθησης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Davos, που για μια βδομάδα, κατά τη διάρκεια του World Economic Forum Annual Meeting 2022, θα διοργανώνει συναντήσεις, δείπνα, συζητήσεις και εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Σε μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία, όπου η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και η χώρα έχει γίνει ένας πιο “φιλόξενος” επενδυτικός προορισμός, το “Ελληνικό Σπίτι” φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στο μεγαλύτερο οικονομικό φόρουμ του κόσμου, την Ετήσια Συνάντηση του World Economic Forum (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, μεγιστοποιώντας την ορατότητα και την πρόσβαση της ελληνικής αγοράς στους κύκλους της διεθνούς οικονομικής σκηνής.

Η εκδήλωση του πρώτου ελληνικού οργανισμού προώθησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Davos, έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, με μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αρμόδιων φορέων και αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Greek House Davos Ειρήνη Βανταράκη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας Σίμος Αναστασόπουλος, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου και ο Managing Director του BlackSummit Financial Group και μέλος του International Advisory Council του Greek House Davos Ιωάννης Χαραλαμπάκης.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει ένα κάλεσμα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, που έχει να κερδίσει από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας.

Το Greek House Davos φέρνει σε επαφή και συνδέει, μέσω ενός δυναμικού προγράμματος υψηλού επιπέδου συναντήσεων, δείπνων, διαλόγων και εκδηλώσεων, το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με τους ηγέτες του διεθνούς επιχειρείν, προβάλλοντας το φιλο-επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας ως καίριο συστατικό στοιχείο για την προσέλκυση επενδύσεων και την επανατοποθέτηση της Ελλάδας ως προτιμητέου επενδυτικού προορισμού. 

Την απάντηση στο τι είναι το Greek House Davos έδωσε η Πρόεδρος του οργανισμού Ειρήνη Βανταράκη, τονίζοντας πως

  • “Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του.
  • Ο Ελληνικός Οίκος στο Νταβός. Το GHD 2022 θα ανοίξει τις πύλες του μεταξύ 17 και 21 Ιανουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια και στο πλαίσιο του World Economic Forum Annual Meeting 2022, στο Νταβός της Ελβετίας (Promenade 49d).
  • Καλούμε τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο να είναι εκεί μαζί μας, δίνοντας το «παρών» στο Νταβός της Ελβετίας, με ένα ισχυρό μήνυμα.
  • Για την Ελλάδα της εξωστρέφειας και της υγιούς ανταγωνιστικότητας, σε διεθνές επίπεδο.
  • Ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση για την αρωγή και τη στήριξη σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια”. 

Κορυφαίοι διεθνείς δρώντες και συμμετέχοντες του World Economic Forum θα μετάσχουν στις εργασίες του Greek House Davos 2022 τόσο ως προσκεκλημένοι όσο και ως ομιλητές, ενδυναμώνοντας την εικόνα και την επιρροή της χώρας μας σε ένα από τα επιδραστικότερα κέντρα διαβουλεύσεων διεθνώς.

  • “Η για πρώτη φορά οργανωμένη ελληνική παρουσία στο συνέδριο του Νταβός είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη”, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που επισήμανε την ιδανική συγκυρία για προβολή του αναβαθμισμένου επενδυτικού κλίματος της χώρας, στο Παγκόσμιο Φόρουμ.

Όπως εξήγησε στην ομιλία του,

  • “Ενας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για να φέρεις επενδύσεις, είναι να μπορείς να μεταφέρεις το μήνυμα μίας διαφορετικής Ελλάδας που αλλάζει στους επενδυτές. Στην ίδια την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Γιατί το να αλλάζεις μόνος σου και να το ξέρεις μόνο εσύ και οι φίλοι σου δεν λέει πολλά.
  • Πρέπει αυτό που έχεις κάνει, ως μήνυμα να περάσει και στους επενδυτές.
  • Η για πρώτη φορά οργανωμένη ελληνική παρουσία στο συνέδριο του Νταβός είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη, γιατί έρχεται στη σωστή στιγμή. Δεν φτάνει μόνο να είσαι στο Νταβός, που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός για τις επενδύσεις και την Οικονομία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά είναι σημαντικό να είσαι και όταν έχεις κάτι να παρουσιάσεις.
  • Η Ελλάδα τώρα, και ίσως αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο εξωτερικό. Το brand “Ελλάς” έχει αυξήσει την αξία του τα τελευταία 2,5 χρόνια πάρα πολύ”.  

Το Greek House Davos είναι η πρώτη πλατφόρμα επιχειρηματικότητας και δικτύωσης της Ελλάδας, στο περιβάλλον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Συστηματοποιεί τον πολυσυμμετοχικό διάλογο μεταξύ εταιρικών ηγετών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο ανώτατο επίπεδο και δρα ως επιταχυντής επιχειρηματικών συμφωνιών, συντείνοντας καθοριστικά στη εισροή ξένων κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here