Γράφει η «ξενοδόχος»

  • «Η ζήτηση για διεθνή ταξίδια είναι και πάλι σε ανοδική τροχιά. Η Ελλάδα έχει στείλει ένα δυνατό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη για το πώς αντιμετωπίζει την παρούσα κρίση, έχοντας αναλάβει η ίδια πρωτοβουλίες».

Aυτό ανέφερε χθές ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ στο πλαίσιο της παρουσίασης της επανεκκίνησης των δρομολογίων της American Airlines από την Αθήνα για Νέα Υόρκη, Σικάγο και Φιλαδέλφεια.

Η αεροπορική, μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας από το Ελ. Βενιζέλος, θα προσφέρει έως και 3 πτήσεις την ημέρα κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού και θα έχει

  • «το μεγαλύτερο αριθμό συνδέσεων από κάθε άλλη αεροπορική τον Αύγουστο για Ελλάδα»,

όπως ανέφεραν οι επιτελείς της.

Με αρχή την 5η Ιουνίου 2020, η American Airlines θα ξεκινήσει τη νέα καλοκαιρινή πτήση από την Αθήνα (ATH) προς τη Νέα Υόρκη (JFK) με αεροσκάφος Boeing 777-200.

  • «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για ταξίδι μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πελατών» δήλωσε ο Tom Lattig, Managing Director EMEA Sales, της εταιρείας.

Επίσης, ξεκινώντας στις 5 Ιουνίου, η American θα επαναφέρει την εποχική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Σικάγο (ORD), με αεροσκάφος Boeing 787-8.

Τέλος, από τις 18 Αυγούστου, η εταιρεία ξεκινά πάλι τα θερινά δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια (PHL), με αεροσκάφος Boeing 787-8.

Σύμφωνα  τώρα με τον Αμερικανό πρέσβη,

  • «το λανσάρισμα συνολικά εννέα πτήσεων από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα δείχνει τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, σε μία περίοδο όπου υπάρχει η δεδηλωμένη στήριξη από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού, κάτι που φάνηκε και από τις πρωτοβουλίες του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίπεδο Ε.Ε. για την υιοθέτηση του πιστοποιητικού Covid».

Συνολικά, η αμερικανική αγορά είναι η σημαντικότερη ξένη αγορά για το ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’ όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, με κοντά στις 700.000 αφίξεις το 2019.

Ως προς το προφίλ των Αμερικανών ταξιδιωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, κυρίως ταξιδεύουν για αναψυχή (83%), ενώ στο 13% είναι οι φίλοι και οικογένειες και μόλις 3% για δουλειά.

Από τους ταξιδιώτες ένα ποσοστό 87% είναι Αμερικάνοι που μένουν έξω, ενώ ένα 7% αφορά Ελληνες που ζούν εκτός και 5% Ελληνες που ζούν στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here