Την υπόθεση Λαυρεντιάδη- Alapis την θυμόσαστε. Τα τελευταία χρόνια πριν την πτώση του, ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Προνομιακός συνομιλητής του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, πρωθυπουργών, υπουργών και πλήθους μεγαλόσχημων, τότε…μεγάλος ευεργέτης με χρήματα που ουδείς γνώριζε εάν τελικά προέρχονταν από επιχειρηματικές δραστηριότητες, την Proton Bank ή ποιος ξέρει από που αλλού.

Πρωτεργάτης, τότε, στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, χρηματοδότης κομμάτων, μαικήνας της τέχνης και χορηγός του Μεγάρου Μουσικής.

Θερμές χειραψίες, χαμόγελα, δημόσιοι εναγκαλισμοί αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του επιχειρηματία, ο οποίος αργότερα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις μέχρι και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύσταση συμμορίας και απάτες κατά συρροή.

     Την συνέχεια την γνωρίζετε, όπως και το ότι το σκάνδαλο Λαυρεντιάδης/Alpais άρχισε να ξετυλίγεται όταν το fund Carlyle κατάλαβε που πήγαινε η ιστορία της Νεοχημικής και τι ρόλο είχαν διαδραματίσει πανίσχυρα- τότε- ξένα επενδυτικά συγκροτήματα (λ.χ Deutsche Bank).

Τα μπερδέματα για τον επιχειρηματία ξεκίνησαν όταν στην υπόθεση ενεπλάκη ένα αμερικανικό fund ( το Carlyle) μίας πανίσχυρης πολιτικής οικογένειας (Bush) και έφτασε μέχρι το FBI και τις IRS, SEC. 

Γιατί σας τα θυμίζω αυτά; γιατίχω την βάσιμη υποψία πως καταστάσεις ανάλογες θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες με αφορμή υπόθεση που έχει “σκάσει” και μέχρι τώρα μετά βίας περιορίζεται εντός συνόρων.

Η πηγή μου…ψιθύρισε ανατριχιαστικές περιπτώσεις για insider trading και short selling, για χειραγώγηση και εμπλοκή μεγάλων και μεγαλόσχημων παραγόντων από τον επιχειρηματικό, χρηματιστηριακό αλλά και τον πολιτικό κόσμο που εάν φτάσουν  στα αυτιά των Αμερικανών θα γίνει ο χαμός…

Το μυστικό των Folli Follie κρύβεται σε ένα…τατουάζ, σας αποκάλυπτα την Δευτέρα και φυσικά εννοούσα την δημοφιλέστατη σειρά του Alpha.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here