Σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του “ευρύτερου” δημοσίου (ασφαλιστικών ταμείων, ΟΤΑ, νοσοκομείων ΔΕΚΟ κλπ) προς ιδιώτες προμηθευτές και συμβασιούχους. Από αυτά, πληρώθηκαν μόνο 75,5 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο ενώ το Κράτος προς τους φορείς του ευρύτερου δημοσίου έδωσε μόνο 2,5 εκατ. ευρώ.

Το Μηνιαίο Δελτίο “Ενισχύσεις Πιστώσεων / Επιχορηγήσεις – Πληρωμές Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων Γενικής Κυβέρνησης” του Ιουνίου 2018 αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ.

Επαναλαμβάνει τα στοιχεία για την πορεία των οφειλών (μείωση από 2,388 δισ. ευρώ τον Μάιο σε 2,016 δις ευρώ τον Ιούνιο) αλλά καταγράφει και τις ενισχύσεις πιστώσεων / Επιχορηγήσεις του κράτους προς τους φορείς και τις πληρωμές που αυτοί έκαναν με τη σειρά τους.

Στον “λογαριασμό” προστίθεται και το υπόλοιπο εκκρεμών επιστροφών φόρων που αυξήθηκε από τα 589 εκατ. ευρώ τον Μάιο σε 706 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο (λόγω και των νέων φορολογικών δηλώσεων) με τις χρηματοδοτήσεις να είναι μηδενικές και τις πληρωμές μόλις στα 3,3 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here