Μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για το αγαπημένο ρόφημα που εξηγεί γιατί ο θρόνος ήθελε να το κηρύξει “απαγορευμένο” 

Όσοι είναι περαστικοί από τη Βρετανία μπορεί να αγνοούν την ύπαρξη -κάποτε- μιας πινακίδας σε δρομάκι της ιστορικής γειτονιάς Cornhill του Λονδίνου που συνδέεται με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για τη χώρα, με “πρωταγωνιστή” το αγαπημένο μας ρόφημα, τον καφέ.

Όσοι όμως από εσάς περπατήσετε τους λιθόστρωτους δρόμους της Leadenhall Market έως το Cornhill και περάσετε έναν μικρό δρόμο πίσω από το μπαρ The Crosse Keys, θα δείτε μια πινακίδα που σηματοδοτεί την άφιξη του ροφήματος που άλλαξε για πάντα τη Βρετανία. «Εδώ βρισκόταν το πρώτο coffeeshop του Λονδίνου με επικεφαλής τον Pasqua Rosee, 1652», αναγράφεται.

Ο Pasqua Rosee ήταν υπάλληλος ενός Βρετανού εμπόρου ονόματι Daniel Edwards ενώ γεννήθηκε στην Αρμενία.Το 1652, ο Rosee άνοιξε ένα καφενείο στην αυλή του St Michael που στόχο είχε να απασχολεί τους επισκέπτες του Edwards, καθώς ο ίδιος είχε κουραστεί να τους φιλοξενεί στο σπίτι του. Η καλή του τοποθεσία, κατέστησε το μοναδικό στο είδος του coffeeshop, κέντρο συνάντησης των εμπόρων του Λονδίνου. Έτσι, μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, ο Rosee είχε καταφέρει να μετατρέψει το μαγαζί του από έναν μικρό πάγκο σε ένα μεγάλο κατάστημα κατά μήκος του δρόμου.

Διαβάστε περισσότερα στο coffeemag.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here