Σε επέκταση του των χώρων πώλησης που διαθέτουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προχωρούν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), που ελέγχονται από τον ελβετικό όμιλο Dufry International AG.

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που ανακοινώθηκε χθες, εγκρίνεται η επέκταση του Καταστήματος Αφορολογήτων, Αδασμολογήτων και Φορολογημένων Ειδών, εντός του τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου, στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», στη θέση και έκταση που προσδιορίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το από 18.9.2018 Πρακτικό Γνωμοδότησης της Επιτροπής του άρθρου 17, παραγράφου 2 του π.δ. 86/1979.

Το κατάστημα θα επεκταθεί κατά 135,50 τ.μ. και θα βρίσκεται υπό τελωνειακή παρακολούθηση.

Την ίδια στιγμή το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ύψους 20 εκατ. ευρώ περίπου, συνεχίζεται και σε συνεργασία με τη Fraport Ελλάδος αναβαθμίζονται τα καταστήματα στα αεροδρόμια Χανίων, Καβάλας, Ζακύνθου, Ρόδου και Σάμου, ενώ ανακαινίζεται η περιοχή Satellite στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με την μορφή “walkthrough” και αναδιαμορφώνονται οι χώροι στην περιοχή Extra Schengen. Ήδη ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Ηρακλείου, έργο συνολικής επένδυσης 10 εκατ. ευρώ, που υλοποιήθηκε με αποκλειστική χρηματοδότηση των ΚΑΕ.

Πέρυσι η ΚΑΕ εμφάνισε αύξηση πελατών κατά 14,5%, με πωλήσεις στα αεροδρόμια 198,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 10,81%. Σε ενοποιημένη βάση οι πωλήσεις ανήλθαν σε 294 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 38 εκατ. ευρώ από 288 εκατ. ευρώ και 32 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στην προηγούμενη χρήση.

Σημειώνεται ότι η ΚΑΕ, έχει λάβει από τη Dufry International AG επιβεβαίωση για τη χρηματοοικονομική της στήριξη μέσω παράτασης αποπληρωμής των δόσεων του ενδοομιλικού δανείου εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Εντός της εξεταζόμενης χρήσης  αποπληρώθηκαν δόσεις 58 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here