Η Aegean «πετά» ψηλά και επεκτείνει την συνεργασία της με την Pratt & Whitney.
Το προσύμφωνα  (Memorandum of Understanding) με την Pratt & Whitney για τον εξοπλισμό έως και 62 αεροσκαφών Airbus νέας γενιάς της οικογένειας A320neo με τους κινητήρες GTF™ υπέγραψαν σήμερα  ο Πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης και o Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney, παρουσία του Πρέσβη των  Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt.
Με την κίνηση αυτή, η AEGEAN επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Pratt & Whitney, η οποία έχει ήδη εξοπλίσει το στόλο των 49 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 που διαθέτει σήμερα η AEGEANμε κινητήρες V2500®.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pratt & Whitney θα παρέχει επίσης στην AEGEAN τις υπηρεσίες συντήρησης των κινητήρων μέσω  μακροχρόνιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών εξασφαλίζοντας υπηρεσίες συντήρησης υψηλής ποιότητας για τους κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δ. Γερογιάννη, Διευθύνων Σύμβουλο της AEGEAN: «Η επιλογή των κινητήρων GTF™ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακροχρόνια συνεργασία μας με την Pratt & Whitney. Τα αεροσκάφη της Aegean θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες της νεότερης και πλέον εξελιγμένης τεχνολογίας.

Από την πλευρά του ο κ. Rick Deurloo, Senior Vice President of Sales, Marketing and Customer Support, της Pratt & Whitney σημείωσε: «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ακόμα πιο υπερήφανοι που γιορτάζουμε την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας μας με την AEGEAN, μια σχέση που ξεκίνησε από την αρχή της αεροπορικής εταιρείας το 1999.».

 Οι κινητήρες GTF™ αποτελούν την οικονομικότερη και πλέον φιλική προς το περιβάλλον διαθέσιμη στην αγορά λύση. Από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας τους στις αρχές του 2016, οι κινητήρες GTF έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων κατά 16%, τις εκπομπές NOx κατά 50% σε σχέση με το ρυθμιστικό πρότυπο, και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.

Έλενα Ερμείδου

 

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here