Η PAROSTEC κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά της Αθήνας με το εμβληματικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρήστου Λαδά, αναλαμβάνοντας τις κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης, μετά από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από την γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein, το 2021.

Ποιος αγόρασε το ιστορικό κτήριο του ΔΟΛ στην Χρήστου Λαδά

Το ακίνητο διαθέτει περίπου 3.500 τ.μ. εκμισθώσιμου χώρου και βρίσκεται επί της οδού Χρήστου Λαδά 1-3 στο κέντρο του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το οποίο περικλείεται από την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι.

Η εμπορική περιοχή χαρακτηρίζεται από τα ιστορικά μνημεία, την τέχνη, τον πολιτισμό, το λιανικό εμπόριο, το ζωντανό κέντρο της πόλης και τα εντυπωσιακά διοικητικά κτίρια.

Στο συγκεκριμένο κτίριο από το 1980 έχει γραφτεί ιστορία, καθώς ο ΔΟΛ εξέδιδε τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα, καθώς και πολλά γνωστά περιοδικά, Ταχυδρόμος, Οικονομικός Ταχυδρόμος κ.α. Παράλληλα, αποτέλεσε σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων του πνευματικού και πολιτικού κόσμου του 20ου αιώνα της χώρας.

Από το 2004, όταν ο ΔΟΛ μετέφερε τα γραφεία του, το κτίριο υπολειτουργούσε, ενώ το 2017 εγκαταλείφθηκε πλήρως και έκτοτε παρέμενε άδειο.

  • Η PAROSTEC δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει πλήρως με την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία που διαθέτει το στόχο της ehret+klein για μία εκτεταμένη ανακαίνιση, που θα μετατρέψει το χώρο σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων -με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την ευελιξία-, που θα ανταποκρίνεται σε επιχειρηματικές απαιτήσεις και θα πληροί τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας και την εναρμόνιση του κτιρίου από αρχιτεκτονικής και λειτουργικής άποψης με την πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της Αθήνας.

 

Οι συνιδρυτές της PAROSTEC, Γιώργος Καγγέλης και Γιώργος Οικονομόπουλος αναφερόμενοι στην επέκταση της εταιρείας δήλωσαν τα εξής,

Parostec
  • “Η είσοδός μας στη Αθήνα με το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ορόσημο για την PAROSTEC. Είμαστε πολύ περήφανοι, που η ehret+klein, μας έχει συμπεριλάβει στο δίκτυο των τοπικών εταίρων της στην Ελλάδα και πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου της Χρήστου Λαδά, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας”.

 

Ποια είναι η PAROSTEC

 

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία PAROSTEC (www.parostec.gr), πρωταγωνιστεί στις Κυκλάδες από το 1990, έχοντας κατασκευάσει περισσότερες από 150 πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών στην Πάρο και στην Αντίπαρο.

Η εταιρεία αναλαμβάνει απαιτητικά έργα σε οποιαδήποτε κλίμακα, που απαιτούν βαθιά κατανόηση σχεδιασμού, αισθητικής και δεξιοτεχνίας.

Την τελευταία δεκαετία, τη διοίκηση έχουν αναλάβει ο Γιώργος Οικονομόπουλος και ο Γιώργος Καγγέλης, που αποτελούν τη 2η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης.

Η PAROSTEC διαθέτει γραφεία σε Πάρο, Αντίπαρο και Αθήνα και ο αριθμός των εργαζομένων είναι 32 άτομα. Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται κυρίως εφοπλιστές, CEOs πολυεθνικών και αστέρες του Hollywood από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού: Deca Architects, Nikos Valsamakis, Katerina Tsigarida, Architects/Decavalas, Agiostratitis, Rizos Architects, BLOCK722 Αrchitects+, Tessera Architects, Ese Studio, Johan Annerhed, Guillaume Cochin, Studio Seilern Architects, Tala Mikdashi, κ.α.

Στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας, τα επόμενα χρόνια, είναι η κατασκευή περισσότερων κτιρίων με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και η επέκτασή της εκτός συνόρων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ