Καλά νέα φαίνεται να φέρνουν γιατροί για την αντιμετώπιση του κοροναϊού καθώς διαπίστωσαν ότι το πρώτο κρούσμα στην Ισπανία, ένας 62χρονος ασθενής, ανέκαμψε πλήρως, χάρη σε φαρμακευτική αγωγή, που συνήθως χορηγείται για τον ιό HIV του AIDS.

Ωστόσο, οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι και προειδοποιούν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν ότι ανακάλυψαν τη θεραπεία για τον εν λόγω ιό ή ότι όλοι οι ασθενείς  θα μπορούν να αποθεραπευτούν με το συγκεκριμένο σχήμα.

Αναλυτικότερα, ο συγκεκριμένος ασθενής έλαβε αντιρετροϊκή θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τον συνδυασμό των φαρμάκων λοπιναβίρη-ριτοναβίρη, ο οποίος είναι γνωστός με την εμπορική ονομασία Kaletra εδώ και μία δεκαετία.

Πρόκειται για αναστολείς πρωτεάσης, οι οποίες αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των ιών.

Σημειώνεται ότι ο κοροναϊός θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία όταν του επιτρέπεται να πολλαπλασιαστεί γρήγορα στους πνεύμονες.

Άξιο λόγου είναι ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Virgen del Rocio Hospital της Σεβίλλης, στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής με τον κοροναϊό, χορήγησαν ακόμη ενέσεις βήτα ιντερφερόνης – μία θεραπεία που συνήθως χορηγείται σε άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here