Αφού έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά ο δείκτης Dow Jones έκλεισε τελικά με μικρή άνοδο, στον απόηχο της επιμονής Πάουελ στην χαλαρή νομισματική πολιτική και στα μεγάλα κέρδη των Bank of America kai BlackRock.

Βοήθησε και η τιμή του πετρελαίου η οποία υποχώρησε κάτω και από τα 73 δολάρια το βαρέλι, παρά την χλιαρή διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής. Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο διαφωνούντων συνεχίζονται και δεν διακόπηκαν ποτέ και οι αγορές εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου μία συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία στον OPEC+ στην παραγωγή πετρελαίου.

«Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών συνεχίζονται», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters. Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει, επικαλούμενο πηγή του OPEC+, πως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν καταλήξει σε συμβιβασμό για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Στο μεταξύ ο δείκτης Dow Jones πρόσθεσε 0,13% στις 34.933,23 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τις 35.000 σε νέο ιστορικό υψηλό. Οδείκτης  S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 4.374,30, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,22% στις 14.644,95 μονάδες, κινούμενος σε επίπεδα ρεκόρ ενδοσυνεδριακά.

Στις επιμέρους μετοχές, η Apple σημείωσε άνοδο 2,4% και νέο ρεκόρ, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ζήτησε από τους προμηθευτές να αυξήσουν κατά 20% την παραγωγή των iPhone νέας γενιάς.

Η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη και στα εταιρικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο. Την Τετάρτη η Bank of America, ανακοίνωσε αύξηση 173% στα κέρδη τριμήνου, καθώς αποδέσμευσε αποθεματικά τα οποία είχε εξοικονομήσει το 2020, στην κορύφωση της πανδημίας, αλλά τα έσοδα παρέμειναν χαμηλά και η τράπεζα ανέλαβε υψηλές δαπάνες. H μετοχή της σημείωσε πτώση περίπου 2,5%.

Η BlackRock ανακοίνωσε την Τετάρτη κέρδη και έσοδα τριμήνου που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, καθώς τα υπό διαχείριση assets αυξήθηκαν 30%, και οι καθαρές εισροές διαμορφώθηκαν στα 80 δις δολάρια. Παρόλα αυτά η μετοχή της υποχώρησε κατά 3,06%.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, η φαρμακευτική Eli Lilly ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποκτά τις μετοχές της Protomer Technologies, σε μια συμφωνία που αποτιμάται σε αξία πάνω από ένα δις δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here