Η ελληνική ασφαλιστική αγορά βρίσκεται σε ανάπτυξη, τόσο διότι είμαστε υπασφαλισμένοι όσο και διότι προκύπτουν νέοι κίνδυνοι. Αλλά, για να γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές είναι επιβεβλημένος ένας ανοικτός διάλογος με το κράτος.

Αυτό επεσήμαναν κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο πλαίσιο του 24ου Insurance & Reinsurance Meeting 2024 στην Ύδρα.

Όπως επεσήμανε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου «οι ελέφαντες που πρέπει να βγουν από το δωμάτιο είναι περισσότεροι του ενός και για να συμβεί αυτό, πρέπει να δουλέψει η ασφαλιστική αγορά, μαζί με το κράτος».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Interamerican, Γιάννης Καντώρος, υπογράμμισε ότι αν και έχει γίνει αρκετή δουλειά και εσωτερικά στις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και στον διάλογο με την πολιτεία για να επιλυθούν προβλήματα, ωστόσο, οι συνθήκες αλλάζουν και απαιτείται προσαρμογή. Ενδεικτικά επισήμανε ότι οι ανάγκες στον τομέα της υγείας δεν είναι ίδιες, λόγω και του δημογραφικού, ενώ προσαρμογές απαιτούνται και λόγω της κλιματικής κρίσης αλλά και λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr