Αντίθετα, με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά δεν προτίθεται να πουλήσει η οικογένεια Χαλικιά τη συμμετοχή της στην ICI AEEAΠ.

Αυτό επεσήμανε χθες η διοίκηση στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπου δόθηκε η εξουσιοδότηση από τους μετόχους προκειμένου να προχωρήσουν με τις τράπεζες για την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων ύψους έως 45 εκατ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν νέες επενδύσεις της εταιρείας (με μία αξία χαρτοφυλακίου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου στα 94 εκατ. ευρώ), χωρίς να αποκλείεται μελλοντικά και το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την εξασφάλιση επιπλέον κεφαλαίων.

H ICI AEEAΠ είναι «συνδεδεμένη» με την Intercontinental Real Estate & Development Corporation στο Σικάγο, εταιρία ακινήτων του Mάικ Xαλικιά (στενός φίλος του μεγαλοεπενδυτή John Paulson με συμμετοχές στην Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank), που δραστηριοποιείται μισό αιώνα στη Bόρεια Aμερική.

Βασικός μέτοχος με ποσοστό 78,78% της ICI, είναι η εταιρεία AJOLICO Trading Limited στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας Χαλικιά και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αριστείδης Χαλικιάς, με 36,51%, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ICI, η Παναγιώτα Χαλικιά, αντιπρόεδρος, με 31,75% και η Ελένη Χαλικιά, μέλος του ΔΣ της ICI με 31,74%.

Τελικά η γενική συνέλευση έδωσε  Εξουσιοδότηση για την έκδοση από τραπεζικά ιδρύματα κοινών ομολογιακών δανείων έως του ποσού των 45 εκατ. ευρώ στην διοίκηση της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη και ο στόχος είναι η εταιρεία να πετύχει ένα επιτόκιο με όρους αγοράς, ενώ θα πρόκειται για μεσομακροπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας επτά έως δέκα ετών. Ο νέος δανεισμός θα χρησιμοποιηθεί για τις επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ, ωστόσο πιθανότατα δεν θα αποτελέσει τη μοναδική πηγή χρηματοδότησής τους, καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης κεφαλαίου στο μέλλον.

H ICI παρουσίασε το α’ εξάμηνο του 2019, αύξηση των εσόδων από μισθώματα κατά 23% στα 4,172 εκατ. ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα, τα κέρδη από αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων σε εύλογη αξία των ακινήτων διαμορφώθηκαν σε 338 χιλ. ευρώ, έναντι αύξησης 3,063 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα (λόγω αγοράς οκτώ νέων ακινήτων το χρονικό διάστημα 01/07/2017-30/06/2018 έναντι των συναλλαγών που έλαβαν χώρα την περίοδο 01/07/2018-30.06/2019). Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,827 εκατ. ευρώ έναντι 5,503 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here