γράφει η «ξενοδόχος»

Σε επίπεδα άνω των 100 εκατ. ευρώ ανέρχονται πλέον τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Intercontinental International AEEAΠ, η οποία έχει ενισχύσει την τελευταία τριετία σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της με νέες αγορές ανά την Ελλάδα.

Στο τέλος του 2018, το χαρτοφυλάκιο της Επενδυτικής Ακινήτων με βασικό μέτοχο την οικογένεια του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Αριστείδη Χαλικιά, αντιστοιχούσε σε 37 ακίνητα, κατά το μεγαλύτερο μέρος, ιδιοκτησίες στην Αθήνα, ωστόσο περιλαμβάνει και ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη το Βόλο, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο, κ.α..

Ειδικότερα, με βάση την αξία των ακινήτων, στην Αττική συγκεντρώνεται ποσοστό άνω του 53%, 24% στην Κρήτη και ακολουθούν με ποσοστό από 8% ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι πάνω από ένα στα δύο ακίνητα αφορούν εμπορικούς χώρους, ενώ ένα 33% ιδιοκτησίες μικτής χρήσης.

Κατά την περίοδο 2014- 2018, η μέση τιμή απόκτησης των ακινήτων ανά τ.μ. ήταν στα 1.418 τ.μ., ενώ η εταιρεία, με στόχο την εξασφάλιση υπεραξιών, έχει επενδύσει και σε κατοικίες υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο της Αθήνας: Ενδεικτικά, στις αρχές Φεβρουαρίου, η Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. προχώρησε στην πώληση δύο οικιστικών οριζόντιων στην Πλάκα με ένα τίμημα στις 849 χιλ. ευρώ (σ.σ. η εκτιμηθείσα αξία, από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, ήταν στις 850 χιλ. ευρώ), αποκομίζοντας σε περίοδο μικρότερη του ενός έτους σημαντικές υπεραξίες δεδομένου ότι τα ακίνητα είχαν αποκτηθεί το Μάρτιο του 2018 έναντι 640 χιλ. ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αύξηση των ετησιοποιημένων εσόδων από ενοίκια την τελευταία πενταετία: Από τα 3,7 εκατ. ευρώ του 2014, η εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει τα νούμερα, φθάνοντας το 2018 στα 7,6 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα υπερδιπλασιασμό έχει παρουσιάσει και η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, το διάστημα από το 2013 μέχρι σήμερα, αφού με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Οκτωβρίου του 2018 (δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί τα στοιχεία για το σύνολο του περασμένου έτους) η αξία των ακινήτων ήταν στα 46 εκατ. ευρώ το 2013 για να φθάσει τα 98 εκατ. ευρώ μέσα στο 2018.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here