Δεκατέσσερα νέα αμοιβαία κεφάλαια που προσφέρουν σταθερό -ακόμη και μηνιαίο- εισόδημα στους αποταμιευτές φέρνει στην Ελληνική αγορά η τράπεζα HSBC.

Σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, η HSBC προσφέρει νέα Αμοιβαία Κεφάλαια Εισοδήματος από κορυφαίους επενδυτικούς οίκους, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να εισπράττουν εισόδημα σε μετρητά απευθείας στο λογαριασμό τους. Ανάλογα με την επιλογή του προϊόντος, το μέρισμα διανέμεται ανά μήνα ή τρίμηνο.

Οπως εξήγησε ο διευθυντής προϊόντων της HSBC κ. Θοδωρής Γκίκος, τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια προσφέρουν πολλές επιλογές και μεγάλη διασπορά, καθώς καλύπτουν κατηγορίες επενδύσεων όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα σε πολλές γεωγραφικές περιοχές (Αμερική, Ευρώπη, Ασία). Το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 3.000 ευρώ και διατίθενται σε ευρώ, λίρα Αγγλίας, αμερικανικό δολάριο και αυστραλιανό δολάριο.

Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια της HSBC, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων κ. Απόστολος Παναγιώτου, στοχεύουν στην επίτευξη υψηλής μερισματικής απόδοσης, που διαμορφώνεται μεταξύ 2% έως και 5% και για τον λόγο αυτό τη διαχείρισή τους αναλαμβάνει μία ομάδα έμπειρων διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων ανά τον κόσμο, η οποία παρακολουθεί στενά τις επενδύσεις αυτές.

Ο Στέλιος Πιρπινιάς, Επικεφαλής του τομέα Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας, τόνισε:

  • «Διανύουμε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων και αυτό αναπόφευκτα περιορίζει τα εισοδήματα που προέρχονται από τόκους καταθέσεων και ομόλογα. Σε αυτό το περιβάλλον, κατανοούμε την ανάγκη των πελατών μας να διασφαλίσουν επιπλέον εισόδημα  από τις επενδύσεις τους και για αυτό προσφέρουμε τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια. Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν εκείνα τα αμοιβαία κεφάλαια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον χρονικό τους ορίζοντα, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα είσπραξης εισοδήματος και ενδεχομένως υπεραξίας.»

Τα νέα αμοιβαία κεφάλαια εισοδήματος έχουν σχεδιαστεί από κορυφαίους επενδυτικούς οίκους, όπως Blackrock, Pimco, JP Morgan και Schroder και δίνουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να εισπράττουν εισόδημα σε μετρητά απευθείας στον λογαριασμό τους.

Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον ο κ. Πιρπινιάς σημείωσε ότι όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι δεν θα δούμε υψηλά επιτόκια τα προσεχή χρόνια. Η HSBC επιμένει στη διάθεση στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο –κοντά στο 3,5%– που σύμφωνα με τον επικεφαλής λιανικής της τράπεζας διασφαλίζουν ότι ο πελάτης επωφελείται από το ευνοϊκό περιβάλλον που διανύουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here