Απώλειες της τάξης των $500 δις επέφερε η κλιματική αλλαγή στις αμερικάνικη οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια, επαληθεύοντας πως αποτελεί ένα κίνδυνο που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ολέθριες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έως τις καταιγίδες που έπληξαν τις πόλεις της ανατολικής ακτής έχουν ανεβάσει την κλιματική αλλαγή στην αμερικανική ατζέντα.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο αμηχανία προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκινήσει επίσημα να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Fed: Ανάγκη να υπάρξει οπτική διαχείρισης του κινδύνου

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της  Federal Reserve της Νέας Υόρκης Kevin Stiroh, οι εποπτικές αρχές πρέπει να αποκτήσουν μια οπτική διαχείρισης κινδύνου και όχι κοινωνικής μηχανικής. “Είναι πέρα από την εντολή μας να προωθήσουμε ή να παράσχουμε κίνητρα για ένα συγκεκριμένο μονοπάτι μετάβασης”, προσθέτει ο Stiroh, τονίζοντας πως η απειλή μπορεί να μετουσιωθεί σε δύο τύπους κινδύνων:

  • Ο φυσικός κίνδυνος που πηγάζει από το ενδεχόμενο απωλειών καθώς οι αλλαγές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή διαταράσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, καταστρέφουν το κεφάλαιο και διακόπτουν την οικονομική δραστηριότητα.
  • Ο κίνδυνος μετάβασης, με το ενδεχόμενο των απωλειών να προέρχεται από μια μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα καθώς οι πολιτικές, η καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι τεχνολογικές καινοτομίες επιδρούν στην αξία συγκεκριμένων assets και υποχρεώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here