Στην εξαγορά της Rescueline, της μεγαλύτερης εταιρίας οδικής βοήθειας στην Κύπρο, που εξυπηρετεί μερικές από τις σημαντικότερες ασφαλιστικές εταιρίες του νησιού αλλά και περισσότερους από 300.000 πελάτες, προχωρά η Hellas Direct.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ασφαλιστική εταιρία επενδύει σε εταιρία οδικής βοήθειας. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ευρώπη, όπως η AXA, η Allianz και η Generali, έχουν επιδιώξει παρόμοιες, κάθετα ολοκληρωμένες επιχειρηματικές στρατηγικές, ανοίγοντας τις συνδεδεμένες με αυτές θυγατρικές εταιρίες παροχής οδικής βοήθειας σε ανταγωνιστικές ασφαλιστικές εταιρίες. Ο τομέας της οδικής βοήθειας έχει σημειώσει έντονη εισροή τεχνολογικών επενδύσεων και ισχυρούς δεσμούς με τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς τα οικοσυστήματα κινητικότητας και στέγασης αρχίζουν να απογειώνονται σε όλο τον κόσμο.

Η Rescueline δραστηριοποιείται στην εξυπηρέτηση μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κύπρο από το 1990, προσφέροντας υπηρεσίες σε κορυφαίους εισαγωγείς αυτοκινήτων, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και τους πελάτες τους.

Στην Ελλάδα, η Hellas Direct προσφέρει ήδη μία υπηρεσία οδικής βοήθειας νέας εποχής σε συνεργασία με την Mapfre, με άμεση πρόσβαση σε μία ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα που ενσωματώνει περισσότερα από 1.200 συνεργεία, μία υπηρεσία κράτησης συνεργείου σε πραγματικό χρόνο και μία υπηρεσία έκτακτης χρηματοδότησης. Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν την παράδοση καφέ για τους οδηγούς και τις οικογένειές τους στο σημείο αναμονής, καθώς και δωρεάν υπηρεσία ταξί. Μέσα στους επόμενους μήνες, η Rescueline θα εισαγάγει συγκρίσιμες τεχνολογικές καινοτομίες στην κυπριακή αγορά, παρέχοντας στις ασφαλιστικές εταιρίες και στους πελάτες τους μία εμπλουτισμένη, απρόσκοπτη εμπειρία ψηφιακών αποζημιώσεων.

Η εξαγορά έρχεται λίγους μήνες μετά την είσοδο της Hellas Direct στην αγορά με ένα καινοτόμο προϊόν ασφάλισης κατοικίας, σε συνεργασία με τη Swiss Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως, και τη Revolut, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εναλλακτική τράπεζα στην Ευρώπη. Η εξαγορά της Rescueline αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Hellas Direct για την ενίσχυση της υποστήριξης στις βοηθητικές υπηρεσίες και για την ανάληψη ενός πιο ενεργού ρόλου στο ευρύτερο οικοσύστημα κινητικότητας σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here