Έως 2.500 θέσεις εργαζομένων αναμένεται να σώσει η Hays Travel η οποία προχωρά στην εξαγορά των καταστημάτων της Thomas Cook.

Η εξέλιξη θεωρείται σημαντική για την παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του κόσμου μετά το «κανόνι» του περασμένου μήνα και την εκκαθάριση που ακολούθησε στις επιχειρηματικές μονάδες της στη Βρετανία.

Ο Όμιλος έχει ήδη προσλάβει 597 πρώην υπαλλήλους της Thomas Cook.  Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί εάν η Hays θα κλείσει κάποιο από 555 συνολικά καταστήματα της Thomas Cook που θα αγοράσει. Ο κ. Hays πάντως παραδέχθηκε ότι το «λουκέτο» είναι αναπόφευκτο για κάποιες περιοχές όπου υπάρχει υπερκάλυψη.

Η Hays Travel είναι ιδιωτική εταιρεία, την οποία κατέχουν και διαχειρίζονται από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος John Hays και η πρόεδρος Irene Hays. Η εταιρεία, που έχει μία ιστορία 40 ετών, με την έδρα της στο Σάντερλαντ της Βορειοανατολικής Αγγλίας, είχε πωλήσεις άνω του 1 δισ. στερλινών το 2018. «Αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για εμάς, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων μας και διπλασιάζοντας τους εργαζόμενούς μας – και για τον κλάδο, ο οποίος θα διατηρήσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του», δήλωσε ο John Hays σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος αγοράζει τα 555 καταστήματα της Thomas Cook;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here