Δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, ασχολείται με τις ελληνικές τράπεζες τις οποίες βρίσκει αντιμέτωπες με υψηλά λειτουργικά κόστη και χρόνια προβλήματα, υποχρεωμένες να μειώσουν δραστικά το προσωπικό τους.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι παρόλο που η οικονομία αναπτύσσεται μετά από οκτώ χρόνια ύφεση και η χώρα εμφανίζει πλεονάσματα επιστρέφοντας στις αγορές με εκδόσεις ομολόγων, οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης.

Το ρεπορτάζ της Handelsblatt υπενθυμίζει δε ότι σχεδόν τα μισά από τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών δεν εξυπηρετούνται και ότι από τα συνολικά 3.921 υποκαταστήματα που λειτουργούσαν το έτος 2009, πριν από την κρίση, έχουν απομείνει μόλις 1.902 στα τέλη του 2018.

Ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων  έχει μειωθεί από 63.342 στους 39.500.

Όσο για το ενεργητικό των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ήταν το 2018 σε 225 δισ. ευρώ, με ειδικούς του τραπεζικού κλάδου να εκτιμούν ότι έως το 2023 θα υποχωρήσει κατά περίπου 50 δισ. ευρώ εξαιτίας και των προσπαθειών των τραπεζών να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here