Από την Κυρέλα Πέτρου

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια απουσίας, επιστρέφει στην αγορά της Ρουμανίας η αλυσίδα καταστημάτων «Γρηγόρης».

Στις αρχές Ιουλίου, η εταιρεία του Βλάσση Γεωργάτου άνοιξε ένα κατάστημα στο Βουκουρέστι, στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, Upground Office Building της Pipera, στην επιχειρηματική περιοχή του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γεωργάτος στα τοπικά ΜΜΕ, το άνοιγμα του καταστήματος σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ιστορία της επιχείρησης, καθώς αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει 80 ακόμη καταστήματα την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Μακρίδη, γενικό διευθυντή της Green Break SLR, της ρουμανικής εταιρείας που διαχειρίζεται το brand της επιχείρησης, ενώ τρία από αυτά προβλέπεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι το 2000 η «Γρηγόρης Μικρογεύματα» -εισηγμένη τότε στο Χρηματιστήριο Αθηνών-, είχε διεισδύσει δυναμικά στη ρουμανική αγορά με δίκτυο καταστημάτων και εγκατάσταση μονάδας παραγωγής. Στο τέλος του 2016, ωστόσο, αποχώρησε, σχεδιάζοντας σε μεταγενέστερο, ευνοϊκότερο χρόνο την επάνοδό της.

Οι λόγοι της αποχώρησης ήταν η οικονομική κρίση του 2008 που προκάλεσε και στην Ρουμανία μείωση μισθών και αύξηση ΦΠΑ. Όπως αναφέρθηκε, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλυσίδα άρχισε να κλείνει εστιατόρια με χαμηλή απόδοση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διατηρηθεί στην αγορά.

Σε αυτή τη φάση, ο φορέας εκμετάλλευσης δημιούργησε μια νέα εταιρεία στην τοπική αγορά, η οποία θα επικεντρωθεί στο άνοιγμα εστιατορίων γρήγορου φαγητού με κεφάλαιο 80.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι εκτός από την αγορά της Ρουμανίας, η Γρηγόρης αριθμεί σήμερα περί τα 330 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Μπαχάμες και καταλαμβάνει την 8η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ εξυπηρετώντας 250.000 πελάτες καθημερινά.

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here