Συνάντηση εργασίας στο Greek Space Tech Forum 2024

Τη μοναδική δυνατότητα να συνομιλήσουν με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την στρατηγική στη διαστημική βιομηχανία θα έχουν οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων στο «New Space» την Πέμπτη 21 Μαρτίου, πριν από την έναρξη των εργασιών του Greek Tech Space Forum 2024.

Στην συνάντηση εργασίας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κωνσταντίνος Καράντζαλος θα μοιραστούν με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες πολιτικής του υπουργείου για τη οικονομία του διαστήματος. Από την πλευρά τους, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής σκηνής, που θα συμμετάσχουν, θα μοιραστούν τους στόχους, αλλά και τις ενδεχόμενες ανησυχίες τους για σειρά ζητημάτων, όπως το ελληνικό πρόγραμμα μικροδορυφόρων και η ελληνική καινοτομία στο διάστημα.

Την ολοκλήρωση της συνάντησης θα διαδεχτεί η έναρξη των εργασιών του Greek Space Tech Forum 2024 που επιδιώκει να αναδείξει τις πτυχές της Διαστημικής αγοράς Space 4.0 ή διαφορετικά του αναδυόμενου «Νew Space», μέσα στην οποία δραστηριοποιείται ένα δυναμικό Ελληνικό Διαστημικό οικοσύστημα που εδραιώνει με σταθερά βήματα την θέση του.

Η διοργάνωση παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον επειδή, μεταξύ άλλων, θα λάβει χώρα μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπτυξη σμήνους δορυφόρων «made in Greece» για την παρατήρηση γης. Αλλά και διότι θα επίκειται η ολοκλήρωση δύο ακόμη διαγωνισμών για την ανάπτυξη θερμικών μικροδορυφόρων και ραντάρ μικροδορυφόρων μέσω των οποίων αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Το Ελληνικό Διαστημικό οικοσύστημα αποτελείται από ένα σύνολο τεχνολογικά ώριμων βιομηχανικών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ινστιτούτων, και start-ups, που σχεδιάζουν και παράγουν εξαιρετικά υψηλές τεχνολογίες για ευρύ φάσμα εφαρμογών, στοχεύοντας στην εδραίωση της Ελληνικής Διαστημικής Τεχνολογίας υποστηρίζοντας τόσο προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος όσο και της παγκόσμιας διαστημικής αγοράς.

Στο συνέδριο, το «παρών» θα δώσουν κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών, επικεφαλής και στελέχη ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, όπως και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Το Greek Space Tech Forum 2024 περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια (πάνελ) με την παρακάτω θεματολογία:

ENOTHTA 1: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Panel 1: Η σημασία και τα οφέλη των διεθνών συμμαχιών στο διάστημα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΔΙΑΣΤΗΜΑ – ΑΜΥΝΑ

Panel 2: Προκλήσεις και προοπτικές για την άμυνα, τη γεωπολιτική και το επιχειρείν

ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ UPSTREAM & DOWNSTREAM

Panel 3α: Πρακτικές εφαρμογές και οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας (Upstream).
Panel 3β: Πρακτικές εφαρμογές και οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας (Downstream).

Το συνέδριο διοργανώνεται από την ethosEVENTS, με την συνδιοργάνωση της ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia.

ΓΙΝΕΤΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

Η συμμετοχή στo συνέδριο είναι εφικτή με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο ethosEvents

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ