Μια από τις πιο δύσκολες χρονιές φαίνεται πως θα είναι η φετινή για τις αεροπορικές. Η Ryanair κάνει λόγο για βαρύ πλήγμα στα έσοδά της καθώς η πανδημία του κορωνοϊού καθήλωσε το σύνολο του στόλου της.

Αν και επισημαίνεται πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τη φετινή χρονιά, η αεροπορική τονίζει ότι αναμένει να εμφανίσει απώλειες 200 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των τριών μηνών έως το τέλος Ιουνίου, μία πρόβλεψη όμως για το σύνολο του έτους είναι αδύνατη, όπως σημείωσε η εταιρεία, καθώς δεν υπάρχει «ορατότητα» ως προς την συμπεριφορά των πελατών και την επιβατική κίνηση.

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίες οι περικοπές αναμένεται να φθάσουν τις 3.000 και αφορούν κυρίως πιλότους και πλήρωμα καμπίνας.

Παράλληλα επισημαίνεται πως η Ryanair μείωσε τον στόχο της επιβατικής κίνησης για το έτος χρήσης έως το τέλος Μαρτίου 2021 σε 80 εκατομμύρια, από τα 100 εκατ. που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα και τον αρχικό στόχο των 154 εκατ. επιβατών.

Ακόμα η αεροπορική εταιρεία σημείωσε πως για το έτος χρήσης έως και 31 Μαρτίου εμφάνισε καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. ευρώ την ώρα που τα αντίστοιχα κέρδη το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι ήταν 885 εκατ. ευρώ.

Ξέσπασμα κατά Τζόνσον από τον CEO

Στο μεταξύ ο εκτελεστικός διευθυντής της Ryanair εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας αντιμετώπισε επί πολλές εβδομάδες με λάθος τρόπο την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ χαρακτήρισε «ανόητη» την απόφασή της να επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

«Είναι ανόητο και ανεφάρμοστο», σχολίασε ο Ο’ Λίι μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

«Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση η οποία (…) διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο την κρίση επί πολλές εβδομάδες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here