Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Goldman Sachs στους επενδυτές, τονίζοντας πως απαιτείται εγρήγορση και αντανακλαστικά καθώς η αγορά πρόκειται να …”τρελαθεί ξανά”.

Η Wall Street βρίσκεται τώρα σε απόσταση αναπνοής από το ανακτήσει τα υψηλά ρεκόρ της, αλλά μια ταραχώδης πορεία μπορεί να είναι κοντά, καθώς η μεταβλητότητα των μετοχών ήταν κατά 25% υψηλότερη τον Οκτώβριο κατά μέσο όρο από το 1928, σύμφωνα με την Goldman.

Οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών παρατηρήθηκαν σε κάθε κύριο δείκτη αναφοράς και τομέα τον Οκτώβριο τα τελευταία 30 χρόνια, με την τεχνολογία και την υγειονομική περίθαλψη να είναι οι πιο ευμετάβλητες ομάδες, σύμφωνα με την τράπεζα.

«Πιστεύουμε ότι η υψηλή αστάθεια του Οκτωβρίου είναι κάτι περισσότερο από σύμπτωση», δήλωσε σε σημείωμα την Παρασκευή ο John Marshall, επενδυτής της Goldman. «Πιστεύουμε ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος για πολλούς επενδυτές και εταιρείες που διαχειρίζονται την απόδοση έως το τέλος του ημερολογιακού έτους».

Αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χαοτικά ξανά καθώς ξεκινάει η περίοδος των κερδών, γεγονός που θα επιδεινώσει τη μεταβολή του επενδυτικού κλίματος.

«Ο Οκτώβριος τείνει να είναι το τρίμηνο με τις μεγαλύτερες μέρες απόλυτης απόδοσης κέρδους για τις μετοχές των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μάρσαλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here