Για την Τέρνα Ενεργειακή, που ξεχωρίζει σας έγραφα την προηγούμενη Τετάρτη. Ηταν, βλέπετε, η εισηγμένη του FTLarge Cap με την contrarian στάση του ομίλου, καθώς εν μέσω κατάρρευσης των αγορών επέμενε να διαβεβαιώνει την αγορά, πως το επενδυτικό πρόγραμμα όχι μόνο δεν αλλάζει ή περικόπτεται απεναντίας θα είναι ύψους, τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ, με την διοίκηση του ομίλου να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
     Σε συνέχεια αυτής της σταθερής πολιτικής, στην χθεσινή συνεδρίαση έγινε ακόμη μία ενέργεια στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των βασικών μετόχων στις προοπτικές του ομίλου.
Αυτή την φορά με την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού, που είχε το fund York Capital, στο μετοχικό κεφάλαιο  της ΓΕΚ Τέρνα από το fund Reggeborgh και τον Γιώργο Περιστέρη.
Το μεν ολλανδικό χαρτοφυλάκιο, με συμμετοχή (πριν την αγορά) στο 27,0229% ο δε επιχειρηματίας στο 14,131% του μετοχικού κεφαλαίου, απέκτησαν 5,32 και 1,86 εκατ. μετοχές (στην τιμή των 4,80 ευρώ) αντίστοιχα.
Αυτό σημαίνει ότι το 7,647% που είχε μείνει στο χαρτοφυλάκιο του York Capital πέρασε στα χέρια των δύο βασικών μετόχων έναντι 25,56 και 8,91 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here