Πρόκειται για ένα αίτημα ετών: Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου κα Νατάσα Πηλείδου ενημέρωσε χθες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις εξελίξεις των εργασιών και το στάδιο που ολοκληρώθηκε για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

  • ”Ελπίζουμε να προλάβουμε την φετινή τουριστική περίοδο και η σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά να αρχίσει από αυτό το καλοκαίρι”.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα Πηλείδου ανέφερε μετά τη συνεδρίαση ότι εδώ και εβδομάδες υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λεπτομερές αίτημα της Κύπρου και υπήρξε και δεύτερη επαφή για να εξηγηθεί το επείγον του αιτήματος και η απάντηση αναμένεται σύντομα. Ανέφερε ότι μετά την απάντηση θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των προσφορών εγκαίρως,

  • ”ώστε να προλάβουμε την φετινή καλοκαιρινή σεζόν”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι το εισιτήριο θα κοστίζει για ένα άτομο, με επιστροφή και χωρίς όχημα περίπου 100 ευρώ, χωρίς τα τέλη λιμανιών, και με τα τέλη υπολογίζεται το κόστος να μην υπερβαίνει τα 130 ευρώ.

  • Η επιχορήγηση προς τις εταιρείες θα υπερβαίνει ελαφρώς τα 5 εκατ. ευρώ.

Η υφυπουργός δήλωσε ακόμη ότι έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και με τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων και με το Λογιστήριο του Κράτους για τους όρους

  • ”ώστε να είμαστε έτοιμοι για να βγούμε με προσφορές. Επίσης διαβούλευση έγινε με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και με την Ένωση Πλοιοκτητών και με εταιρείες από άλλες χώρες και η ευχή είναι να το ενδιαφέρον να οδηγήσει και σε υποβολή προσφορών γι’αυτό και οι όροι έχουν καθοριστεί με μεγάλη προσοχή. Ενδιαφέρον υπάρχει από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε ότι με βάση την ενημέρωση στην συνεδρίαση, φαίνεται ότι η Κομισιόν αντικρίζει θετικά το αίτημα της Κύπρου και αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων οι απαντήσεις για τους όρους της έγκρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here