Με τρεις παράλληλες κινήσεις η διοίκηση της Attica Bank προσπαθεί να χρηματοδοτήσει το νέο αναπτυξιακό της σχέδιο που θα την καθιερώσει στην ελληνική αγορά ως τράπεζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οι τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων και η ανάθεση διαχείρισης κόκκινων δανείων σε εξειδικευμένο servicer (διαχειριστή) μαζί με την δημιουργία νέων πρωτοποριακών χρηματοδοτικών και καταθετικών προϊόντων που στοχεύουν σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες είναι οι άξονες πάνω στους οποίους στηρίζει την ανάπτυξη της η Τράπεζα Αττικής.

  • Κεντρικός στόχος της διοίκησης είναι να διπλασιάσει τις χορηγήσεις δανείων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια με ποσοτικό στόχο τα 6 δισ Ευρώ.

Η Attica Bank επέλεξε την UBS αλλά και την Euroxx Χρηματιστηριακή ως συμβούλους για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στο β’ εξάμηνο του 2020.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση των υφιστάμενων μεγάλων μετόχων της τράπεζας , δηλαδή του ΤΜΕΔΕ και του ΕΦΚΑ. Το Ταμείο των Μηχανικών ΤΜΕΔΕ ελέγχει σήμερα 32,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank αλλά πολύ σύντομα το ποσοστό του θα ξεπεράσει το 45% αφού ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για τη μεταφορά του ποσοστού 13,16% που διαθέτει ο ΕΦΚΑ στο ΤΜΕΔΕ. Η διαδικασία προϋποθέτει έγκριση του SSM.

Η Attica Bank έχει ήδη ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για να επιλέξει ανεξάρτητο διαχειριστή ενός χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων NPLs της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη φάση επιλογής έχουν προκριθεί τρεις servicers, δηλαδή η B2 Kapital, η FPS και η Qquant.

Ήδη η Attica Bank έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με το δίκτυο ΑΤΜ της Euronet, που επιτρέπει στους πελάτες της τράπεζας να διενεργούν συναλλαγές χωρίς κόστος σε περισσότερα από 1.000 ΑΤΜ πανελλαδικά. Υπάρχει ήδη στρατηγική συνεργασία με την Interamerican για την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων ενώ η διοίκηση της Attica Bank έχει εξαγγείλει τη δημιουργία  εταιρείας factoring αλλά και ξεχωριστής εταιρείας  leasing.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here