Η κακή απόδοση του περασμένου έτους οδηγεί την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας στην περικοπή 1.600 θέσεων εργασίας, διεθνώς, στο πλαίσιο αναδιαρθρωτικών αλλαγών στον επενδυτικό της βραχίονα, προκειμένου να πετύχει αύξηση της κερδοφορίας. Περίπου 750 από τις θέσεις εργασίας, θα αφορούν στη Γαλλία. Η Societe Generale δήλωσε πως έχει καταθέσει τα σχέδια στα σωματεία των εργαζομένων και αναμένει οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μέχρι το γ΄ τρίμηνο.

Η γαλλική τράπεζα τόνισε ότι σχεδιάζει να αναδιοργανώσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες τραπεζικής και επενδυτικής, και να τροποποιήσει την οργανωτική δομή των διεθνών δραστηριοτήτων retail banking και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η Societe Generale θα κλείσει τις OTC δραστηριότητές της στα commodities και τη θυγατρική proprietary-trading, ενώ θα εντείνει το επίκεντρό της στα δομημένα προϊόντα και στα παράγωγα μετοχών.

Στον σχεδιασμό της τράπεζας βρίσκεται η συγχώνευση δύο επιχειρηματικών μονάδων καθώς και η μείωση του κόστους στις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου και assets.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here