Σε μια κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα προχωρά ο παγκόσμιος χρηματοοικονομικός όμιλος με στόχο να καταστεί μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Γερμανία.

Στην απόφαση να μεταφέρει περίπου $200 δισ. ευρώ από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη κατέληξαν οι επικεφαλής της JPMorgan Chase & Co λόγω Brexit. Εκτός όμως απ’ αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές, η μονάδα της στη Γερμανία θα επιδιώξει μερίδιο αγοράς στην επενδυτική τραπεζική, στις εταιρικές τραπεζικές συναλλαγές και στη διαχείριση του πλούτου.

Η τράπεζα έχει αναθέσει εκ νέου σε υποκαταστήματα σε ευρωπαϊκούς κόμβους, όπως το Παρίσι, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη, την εποπτεία της θυγατρικής της Φρανκφούρτης, η οποία είναι γνωστή ως J.P. Morgan AG. Επίσης στα σχέδια της μονάδας είναι να τριπλασιάσει τα βασικά της κεφάλαια έως το τέλος του τρέχοντος έτους στα 16,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η αμερικανική τράπεζα σχεδιάζει να ολοκληρώσει την μετεγκατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων στη θυγατρική της με έδρα τη Φρανκφούρτη έως το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here