Σε μία ξαφνική επιχειρηματική κίνηση προχώρησε ο ο δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault, εν μέσω των δικαστικών περιπετειών μετά την αποτυχία εξαγοράς του αμερικανικού Tiffany & Co..

Δείτε επίσης: Tiffany Vs Louis Vuitton: Σύγκρουση γιγάντων με αγωγές και αιχμές

Η επενδυτική εταιρεία του Monsieur Louis Vuitton απέκτησε μερίδιο άνω του 5% στην Lagardere SCA, έναν όμιλο που έχει στην ομπρέλα του το Paris Match, τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, την εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche κ.α..

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση αυτή αποτελεί πρόδρομο του ομίλου Arnault να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο στον τομέα των media και εκτιμάται ότι επιθυμεί να έχει πολιτική επιρροή εντός συνόρων.

Ο Arnault σχεδιάζει επίσης να αγοράσει μερίδιο 40% στον όμιλο μέσων ενημέρωσης που κατέχει το ισχυρό επιχειρηματικό περιοδικό Challenges, δήλωσε ο επικεφαλής του, Claude Perdriel στην Le Monde.

Η τεράστια περιουσία του Arnault – ανέρχεται περίπου στα 86 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον – Billionaires Index – τον καθιστά ήδη ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στη Γαλλία. Ωστόσο, η απόκτηση μεγαλύτερης επιρροής δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, δήλωσε ο Remy Le Champion, συν-επικεφαλής του δημοσιογραφικού προγράμματος του Γαλλικού Ινστιτούτου Τύπου στο Πανεπιστήμιο Paris-Assas.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here