Αιχμές κατά του Ομίλου LVMH αφήνει η κοσμηματοποιία Tiffany, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Όμιλος σε βάρος της, μετά και το ναυάγιο της εξαγοράς.

Η Tiffany κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους της LVMH να “ξεγλιστρίσει” από την καταβολή του πλήρους τιμήματος ύψους της εξαγορλας, 16,2 δισ. δολαρίων και για τον λόγο αυτό, όπως διατείνεται ο Όμιλος προσέφυγε με στο δικαστήριο καταθέτοντας αγωγή.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Delaware, αναφέρει ότι η LVMH «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η εξαγορά της Tiffany». Προσθέτει ότι τα «ψευδή επιχειρήματα που προέβαλε η Tiffany είναι εντελώς αβάσιμα».

Η ανακοίνωση είναι η πιο πρόσφατη σε μια ιστορία, στην οποία η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Louis Vuitton αποχώρησε από τη συμφωνία για την εξαγορά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία προέταξε ως επιχείρημα την απειλή των αμερικανικών δασμών σε γαλλικά προϊόντα και το αίτημα της Tiffany να παρατείνει την προθεσμία για το deal μέχρι το τέλος του έτους. Η αλυσίδα κοσμημάτων Tiffany υπέβαλε τότε αγωγή στο Delaware για την επιβολή της συμφωνίας, λέγοντας ότι το αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης δεν είχε καμία νομική βάση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here