Εξέχουσες προσωπικότητες της Γαλλίας, μεταξύ άλλων πολιτικοί, βουλευτές της Aριστεράς και οικολόγοι, όπως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, προσωπικότητες του πολιτισμού, σύλλογοι και οργανώσεις συμμετέχουν σε εκστρατεία που ξεκίνησε χθες στο Διαδίκτυο και στρέφεται κατά του κολοσσού ψηφιακού εμπορίου της Amazon.

Οι ανωτέρω καλούν τους πολίτες να αποφύγουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους μέσω αυτής της πλατφόρμαςΜεταξύ των οργανώσεων που συνυπογράφουν την πρωτοβουλία είναι η Greenpeace, η France Nature Environment, αλλά και η συνομοσπονδία εμπόρων της Γαλλίας, όπως και ο κινηματογραφιστής Σιρίλ Ντιόν, η συγγραφέας Κριστίν Ορμπάν και άλλοι.

Οι υπογράφοντες παρουσιάζουν με μελανά χρώματα τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητες της Amazon. Υπό το πρίσμα αυτό, καλούν τους πολίτες να προτιμήσουν τα κοντινά τους καταστήματα και να τονώσουν τον τζίρο τους ή την κυκλική οικονομία για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, μειώνοντας παράλληλα και τα απορρίμματα.

«Δεν είναι απλώς μια έκκληση να μην κάνουμε παραγγελίες μέσω του Amazon, είναι μια θετική εκστρατεία υπέρ των κοντινών μας καταστημάτων και ενός πιο βιώσιμου διαδικτυακού εμπορίου», δήλωσε ο βουλευτής Ματιέ Ορφελέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here