Μεγάλες πιθανότητες ν’ αγγίξει τα 2.100 δολάρια αυτό το τρίμηνο καθώς και τα 2.300$ τους επόμενους 6 με 12 μήνες έχει ο χρυσός, σύμφωνα με εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας, ύστερα από το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε αυτή την βδομάδα (πάνω από τα 2.000 δολάρια).

Σύμφωνα με την Citi, οι ενέργειες των κεντρικών τραπεζών -οι οποίες και έχουν οδηγήσει σε αρνητικά πραγματικά επιτόκια διεθνώς- έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών του πολύτιμου μετάλλου.

Τα χαμηλά επιτόκια και οι αρνητικές πραγματικές αποδόσεις έχουν μειώσει το κόστος ευκαιρίας για την κατοχή ενός asset που δεν έχει κουπόνι, όπως ο χρυσός, όπως εξηγεί η Citi.

Όπως σημειώνει στην έκθεσή της η τράπεζα, παρά τη μικρή πιστωτική επέκταση που προκαλείται από τη χαλάρωση της παγκόσμιας νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, το μικροοικονομικό μέτωπο δίνει ενδείξεις υποτονικών προοπτικών για τον πληθωρισμό.

Οι αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων αποτελεί σύμφωνα με την Citi έναν παράγοντα ο οποίος αναμένεται να διατηρήσει το ράλι του χρυσού.

Ρεκόρ εισροών επενδυτών στα ETFs χρυσού

Η τράπεζα τονίζει πως τα ρεκόρ εισροών επενδυτών στα ETFs χρυσού, που προσφάτως καταγράφηκαν, σηματοδοτούν το κυνήγι για assets (ασφαλή καταφύγια), την ίδια ώρα που η αβεβαιότητα αναφορικά με θέματα που συνδέονται με την υγεία, την οικονομική δραστηριότητα, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και το πολιτικό σκηνικό, χτυπάει “κόκκινο”.

Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται πως το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί μια καλή αντιστάθμιση κινδύνου κατά τη διάρκεια γενικευμένων κρίσεων και περιόδων αναταραχής στην αγορά περιουσιακών στοιχείων, διατηρώντας ψηλά τις τιμές του χρυσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here