Θέμα συζήτησης στους τραπεζικούς κύκλους αποτέλεσε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αποχώρηση από την Praxia Bank του Σωτήρη Συρμακέζη, ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας, η «μεταγραφή» του οποίου από τη Eurobank είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Ο κ. Συρμακέζης είχε τον ρόλο του Chief Retail, Digital & Technology Officer στην Praxia Bank, η οποία, ως γνωστόν, θέλει να λανσάρει ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο στην ελληνική τραπεζική αγορά. Ο κ. Συρμακέζης θεωρείται ένα από κορυφαία στελέχη στην Ελλάδα στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα με προϋπηρεσία στην Τράπεζα Πειραιώς όπου δημιούργησε τη winbank αλλά και στη Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι της αποχώρησης σχετίζονται με τη διαφορετική προσέγγιση μεταξύ του κ. Συρμακέζη και της διοίκησης της τράπεζας αναφορικά με την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του κ. Συρμακέζη δεν συνδέεται με τις αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση του κ. Συρμακέζη δεν έγινε προκειμένου να μετακινηθεί προς την Εθνική Τράπεζα.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here