Τελικά για Μάρτιο πηγαίνει η λειτουργία του Four Seasons Astir Palace Athens, με βάση όσα ανακοίνωσε ο νέος γενικός διευθυντής του συγκροτήματος Σαμ Ιωαννίδης.

Αυτό προκύπτει και από την πρόοδο εργασιών ανακαίνισης του συγκροτήματος που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντατικοποιηθεί. Όσον αφορά στο άνοιγμα, μετά τις καθυστερήσεις που έριξαν έξω το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το βέβαιο είναι πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε την άνοιξη να λειτουργήσει το εμβληματικό ξενοδοχείο για να προλάβει την θερινή περίοδο.

  • Για εκείνο όμως, για το οποίο εγείρονται ερωτήματα (και δεν απαντήθηκαν από τον Σαμ Ιωαννίδη) είναι εάν το μετοχικό σχήμα της Jermyn Street θα παραμείνει ως έχει, στο πλαίσιο της τουρκο-αραβικής κοινοπραξίας ή θα επέλθουν αλλαγές.

Η Dogus προσπαθεί να διασώσει όσα μπορεί από τα ασημικά της (και ο Αστέρας είναι πολύ ψηλά στην προτεραιότητα του Φ. Σαχένκ) από την άλλη όμως ο τουρκικός όμιλος παραμένει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση στην προσπάθεια του να αναδιαρθρώσει τον υψηλότατο δανεισμό, υποχρεώσεις του.  Μόνο στο πρώτο 6μηνο του 2018 έφτασαν στο δυσθεώρητο ύψος των 5,7 δισ. $ ενώ για τη συνέχεια τα κόστη είναι ακόμη βαρύτερα.

  • Θα καταφέρει ο Φ. Σαχένκ να μείνει στο παιχνίδι να μην υποχρεωθεί να πουλήσει τη συμμετοχή του στο σχήμα της Jermyn Street ή δεν θα το αποφύγει;

Πάντως σε άσχετο χρόνο το banks είχε αναφερθεί στα προβλήματα που βιώνει ο νέος πολυτελής Αστέρας (σχετική ανάρτηση στις 14 Αυγούστου) μεταφέροντας…ψιθύρους που είχαν φτάσει στα αυτιά μας από τις 26 Ιουλίου και έκαναν λόγο για “τουρκική νάρκη σε Αστέρα, Hilton και μαρίνες“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ