“Πονηρές” οι συνεδριάσεις αυτών των ημερών, καθώς μία σειρά εξελίξεων- τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων- μπορεί να φέρουν τα πάνω-κάτω.
  •   Σήμερα, είναι η αξιολόγηση του ελληνικού outlook από την Fitch, με την αγορά να συζητά από χθες το ενδεχόμενο της νέας εξόδου της χώρας στις αγορές (με έκδοση πιθανόν 15ετούς ομολόγου, ακόμη και την Δευτέρα).
Αυτό σε μία συγκυρία, που στις διεθνείς αγορές εντείνονται οι ρευστοποιήσεις, λόγω ανησυχιών από την Κίνα.
Επιπλέον, η αργία στις κινεζικές αγορές, από σήμερα μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, 31/1- λόγω νέου έτους- οδηγεί σε εσπευσμένες πωλήσεις από Ασία μέχρι Νέα Υόρκη, καθώς ένα διάστημα 6 συνεδριάσεων είναι πολύς χρόνος για τα χρηματιστήρια.
  •    Επιπλέον, την Δευτέρα, ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα η Caterpillar, που λόγω της μεγάλης έκθεσης της στην αγορά της Κίνας, προεξοφλείται πως θα δεχτεί πιέσεις.
  •    Ακολουθούν την Τετάρτη η συνεδρίαση της αμερικανικής FeD (δεν αναμένεται η μεταβολή του βασικού 1,75%), την Πέμπτη η Bank of England BoE, όπου λόγω Brexit (την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου) δεν αποκλείεται να “παίξει” το 0,75% ενόσω θα συνεχίζεται η ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών 2019 στην Wall Street.
  Ενδεικτικά την Τρίτη 28/1 είναι η σειρά των Harley Davidson, e Bay και της Apple που λόγω της αποτίμησης της (στο 1,3 τρισ $) έχει βαρύνουσα σημασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here