Δεν πέρασε απαρατήρητη σε χρηματιστηριακούς κύκλους η τελευταία ανακοίνωση της εισηγμένης σύμφωνα με την οποία “ο μέτοχος και πρόεδρος Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος γνωστοποίησε (σ.σ την Δευτέρα 1 Απριλίου) ότι με την αγορά 106.464 μετοχών της εταιρείας που πραγματοποίησε στις 28 Φεβρουαρίου τα δικαιώματα ψήφου του αυξήθηκαν σε 74,87% από 71,65%.
H ΕΛΒΕ προχωρά (από τον Δεκέμβριο ) στην συγχώνευση με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής ΚΑΡΜΑ Ενεργειακή Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, ενώ είναι (από τον Σεπτέμβριο ) σε αναζήτηση ευκαιριών για εξαγορά σε διάφορους τομείς καθώς διαθέτει αυξημένη ρευστότητα.
Ο Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος έχοντας διαγνώσει έγκαιρα τις συνέπειες από την κυριαρχία των διεθνών αλυσίδων ένδυσης στη χώρα μας στράφηκε σε άλλους τομείς παραγωγής ενδύματος, δημιούργησε μία καινούργια αγορά και έδωσε έμφαση στις εξαγωγές (Γαλλία, Γερμανία και Κύπρο).

Η υγεία της εταιρείας αποτυπώνεται στην διανομή κερδών προς τους μετόχους της και επενδυτές τακτική που ακολουθεί ανελλιπώς από την είσοδο της στο χρηματιστήριο.

  • Ο επιχειρηματίας έκανε μία κίνηση ματ,  το 2014 όταν σταμάτησε την αντιπροσώπευση εμπορικών σημάτων (Calzedonia, Intimissime) και την αντικατέστησε σχεδόν άμεσα με την  εξαγορά των δικτύων πώλησης βρεφικών ειδών “Λητώ” καθώς και στην είσοδο/επένδυση στον ενεργειακό κλάδο.

Διατηρώντας σταθερά ένα μεγάλο πλειοψηφικό ποσοστό ο Τηλ. Κιτσικόπουλος στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΒΕ θα είχε λόγους να το ενισχύσει περαιτέρω, μετά την τελευταία αγορά του 3 % και να περιμένει για τη συνέχεια.
Τι θα μπορούσε να κάνει ο επιχειρηματίας αυξάνοντας το ποσοστό του, σταδιακά ακόμη και πάνω από το 80%, είναι μετρημένα πράγματα, όπως μου είπε χαρακτηριστικά έμπειρος χρηματιστηριακός παράγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here