Την προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (International Association of Professional Congress Organisers) ανέλαβε η κα Σίσσυ Λυγνού, διευθύνουσα σύμβουλος της AFEA Congress, και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES), στο τελευταίο Ετήσιο Συνέδριο και Γενική Συνέλευση της IAPCO που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ταϊπέι της Ταϊβάν.
Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η κα Λυγνού, θα είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Ένωση, τη διασφάλιση της τήρησης του καταστατικού και των πάγιων κανονισμών της, την υπεράσπιση της παγκόσμιας βιομηχανίας των συνεδρίων και εκδηλώσεων και την ανάπτυξης της IAPCO.
Η κα Σίσσυ Λυγνού μετά την ανάληψη της προεδρίας της IAPCO επισήμανε:
«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αναλαμβάνω αυτόν τον κομβικό ρόλο, συνεχίζοντας να υπηρετώ την Ένωσή μας με αφοσίωση, σε συνεργασία με τα μέλη του Συμβουλίου και τη Διοίκηση της IAPCO. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στην τέως πρόεδρό μας, Sarah Markey-Hamm, για την αξιοσημείωτη ηγεσία της.
Η Ένωσή μας αντιπροσωπεύει την αριστεία στον κλάδο μας και ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτό το κοινό ταξίδι με τα μέλη και την κοινότητά μας. Μαζί, ως μία οικογένεια της IAPCO, έχουμε τη δύναμη να αναδείξουμε την εξαιρετική αξία της παγκόσμιας βιομηχανίας συνεδρίων και εκδηλώσεων που είναι στραμμένη στο μέλλον, συνδέοντας τους ανθρώπους και αποτελώντας καταλύτης ανάπτυξης. Δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην ηγεσία της IAPCO, θέτοντας νέους, υψηλότερους στόχους.».
Ακολούθως ο κ. Martin Boyle, διευθύνων σύμβουλος της IAPCO, ανέφερε:
«Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με τη Σίσσυ τα τελευταία 5 χρόνια ως μέλος του Συμβουλίου της IAPCO, καθώς και ως εντολοδόχο πρόεδρο, τους τελευταίους 12 μήνες, και είμαι βέβαιος ότι το πάθος και η αφοσίωσή της, στον κλάδο μας, θα είναι πολύτιμα για την Ένωσή μας».
Υπογραμμίζεται πως η τέως πρόεδρος κα Sarah Markey-Hamm κατά την επίσημη παράδοση της προεδρίας στην κα Λυγνού τόνισε:
«Η Σίσσυ υπήρξε μια δυναμική παρουσία στο Συμβούλιο της IAPCO και το έργο της στην εκστρατεία προάσπισης των αξιών μας αποδεικνύει την αφοσίωσή της στην Ένωσή μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της στο ρόλο της ως πρόεδρος».