Το ομολογιακό δάνειο της ΓΕΚ έρχεται να επισφραγίσει την πολυετή  εμπιστοσύνη του ελληνικού επενδυτικού retail στον Όμιλο.
    Για την έκδοση του εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ, την συγκυρία, τη σημειολογία κ.λ.π έχουμε μιλήσει το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές.
  •      Σήμερα, όμως, πρέπει να εστιάσουμε στην σχέση του επιχειρηματικού ομίλου και επενδυτικού κοινού, όπως αυτή ενδυναμώνεται από έκδοση σε έκδοση, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον νέο δεδομένο για την επενδυτική κοινότητα μας.
Ανατρέχουμε στην έκδοση του Μαρτίου 2018. Εταιρικό ομόλογο για 120 εκατ. , η προσφορά υπέρδιπλάσια,  η συμμετοχή των μικρών καταθετών, μετόχων, επενδυτών του κατά το κοινώς λεγόμενο retail στο ύψος της έκδοσης. Επιτόκιο στο 3,95%, η διάρκεια 7ετής.
  •       Αλλά και στην έκδοση  της Τέρνα Ενεργειακής με το “πράσινο ομόλογο” ύψους 150 εκατ. , η συμμετοχή έφθασε στα 684 εκατ. με ευρύτατη ανταπόκριση από 6.673 άτομα και κατανομή 97.500 ομολογιών (το 65% της έκδοσης) σε ιδιώτες επενδυτές και 52.500 (το 35%) σε ειδικούς επενδυτές. Η τελική απόδοση ορίστηκε στο 2,60%.
Είχε προηγηθεί, βέβαια, η έκδοση των 60 εκατ. € της ίδιας εταιρείας το καλοκαίρι του 2017, επίσης με ενδιαφέρουσα ανταπόκριση από το retail.
     Σημείο των καιρών θα πείτε, απόρροια των μηδενικών αποδόσεων μίας κατάθεσης ή της αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές μετοχών.
     Ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας αλλά και των απλών ιδιωτών προς τον όμιλο, συμπληρώνουν χρηματιστές οι οποίοι θα έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας. από σήμερα μέχρι Τετάρτη, για τις εγγραφές των πελατών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here