Γράφει η «ξενοδόχος»

Πολύ μελάνι έχει χυθεί τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το μεγάλο «φιλέτο» για το ακίνητο της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη κοντά στο συγκρότημα του Αστέρα και το ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει από εγχώριους αλλά και ξένους (Άραβες και όχι μόνο) επενδυτές.

Πέραν του «ευαίσθητου» θέματος, για το γεγονός δηλαδή ότι πρόκειται για εκκλησιαστικό ακίνητο και μάλιστα μεγάλης αξίας, ζήτημα για την αξιοποίησή του είναι και ο δασικός χαρακτήρας ενός μεγάλου τμήματος.

  • Τώρα, το ακίνητο του ιδρύματος του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης επί της οδού Απολλωνος 28 επανέρχεται στο προσκήνιο αφού πρόκειται να «περάσει» αύριο Τρίτη από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα κληθούν να διατυπώσουν τη γνώμη τους για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου περί αυθαιρέτων (ν. 4495/2017) των μη αδειοδοτημένων υφιστάμενων κατασκευών και τμημάτων οικίσκων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου στο ακίνητο.

Από πλευράς της Εκκλησίας λέγεται ότι η αξιοποίηση δεν είναι ακόμη επί του παρόντος, ωστόσο οι διαδικασίες για το «ξεκαθάρισμα» είναι κάτι που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here