Η Ιταλία ΔΕΝ είναι Ελλάδα.
Έβλεπα χθες τα στοιχεία της Bank of International Settlements, που έχει ως μετόχους τις μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης.
Mου έφυγε κάθε αμφιβολία γιατί Γάλλοι και Γερμανοί, το ευρωιερατείο (που θα έλεγε και ο Σταύρος Λυγερός ) πηγαίνουν με το...μαλακό τους Ιταλούς. 

  • Οι γαλλικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες με το..μικροποσό των 277 δισ. Ευρώ χρέους της Ιταλίας (ή σαν να λέμε με το 14% του ΑΕΠ της Γαλλίας).
  • Οι γερμανικές τράπεζες έχουν έκθεση ύψους 80 δισ. Ευρώ.
  • Οι ισπανικές άλλα 70 δισ €

Συνολικά το…μικροποσό των 427 δισ. € χρέους. Επίσης πάνω από 360 δισ €. έχει στα χαρτοφυλάκια της η ECB όπερ σχεδόν 800 δισ.€ εάν τα υπολογίσουμε ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

Δεν τα λες και λίγα.
Τώρα εάν υπολογίσουμε σε αυτά το σύνολο των τραπεζικών κ.λ.π σύνθετων χρηματοοικονομικών προιόντων τότε η συνολική έκθεση του γαλλικού banking εκτοξεύεται στα 317 δισ., του γερμανικού στα 88 δισ., του ισπανικού στα 84 δισ. κ.ο.κ εάν βάλουμε στο άθροισμα τις ολλανδικές, τις αυστριακές κ.λπ
Ζαλιστήκατε; σωστά και εγώ, γιατί και μόνο μία απλή ανάγνωση των στοιχείων καταδεικνύει το γιατί η Ιταλία ΔΕΝ είναι Ελλάδα και τον λόγο που Βρυξέλλες και Βερολίνο μπορούν να το τραβήξουν το σχοινί με τους Ιταλούς μέχρις ενός σημείου.

Πέραν αυτού…πάπαλα και το γνωρίζουν πολύ καλά, πάρα πολύ καλά.

Βλέπετε με την Ελλαδίτσα μας οι Γαλλο-Γερμανοί κατάφεραν με τα PSIs, τα Μνημόνια κ.λ.π να πετύχουν να ξεφορτωθούν σχεδόν 100 δισ. ελληνικού χρέους που “φορτώθηκε” ξέρετε σε ποιους.
Ομως δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ιταλία και δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με την Ιταλία, το τρίτο μεγαλύτερο ΑΕΠ της Ευρωζώνης και με χρέος σχεδόν 500 δισ € πάνω από το ΑΕΠ της. Απλά τα πράγματα, και θα το δείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here