Η οικονομία της Γαλλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,6% σε ετήσια βάση μέχρι το 2020, καθώς η ανεργία υποχωρεί σταδιακά, προβλέπει η κεντρική τράπεζα, περικόπτοντας ελαφρώς τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη.

Η Τράπεζα της Γαλλίας προέβλεπε προηγουμένως ανάπτυξη 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019, αλλά τόνισε ότι το α΄ εξάμηνο του έτους ήταν ασθενέστερο από ό,τι αναμενόταν και η ξένη ζήτηση αναμενόταν τώρα να είναι πιο ήπια από ό,τι έκαναν λόγο οι εκτιμήσεις πέρυσι.

Με την επικαιροποιημένη πρόβλεψή της, η κεντρική τράπεζα είναι πιο απαισιόδοξη από την κυβέρνηση, η οποία στον προϋπολογισμό της για το 2018 εκτιμά ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 1,7% φέτος και στο επόμενο έτος.

Επίσης αναμένει ότι η Γαλλία θα υστερεί σε σχέση με την ευρύτερη ευρωζώνη μετά από τις προβλέψεις της ΕΚΤ για ανάπτυξη 2% φέτος, 1,8% το 2019 και 1,7% το 2020 στην ευρωζώνη.

“Η Γαλλία ακόμη υστερεί στην ανάπτυξη διότι υστερεί και στις μεταρρυθμίσεις”, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας στο ραδιόφωνο, Villeroy de Galhau.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ η Γαλλία πρόσφατα προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, παραμένουν πολλά που πρέπει να γίνουν για τη συγκράτηση των δαπανών.

Με βάση τις εκτιμήσεις της, η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το 9,1% στο β΄ τρίμηνο, στο 8,3% στο τέλος του 2020, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2008, όταν ξέσπασε η κρίση.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός αναμένεται να κορυφωθεί φέτος στο 2,1% λόγω των υψηλότερων ενεργειακών τιμών, προτού υποχωρήσει στο 1,7% το 2019 και στο 1,8% το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here