Η σταθερή τροφοδοσία της Ελλάδας και με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ αποτελεί τον νέο φιλόδοξο στόχο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη.

Τις εξελίξεις στον τομέα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων αλλά και του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες περιέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg

«Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει αναφορικά με ποσότητες και τιμή, οπότε το αποτέλεσμα είναι ζήτημα μηνών», τόνισε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο Bloomberg.

Σχετικά με τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες όπου υπάρχει συμμετοχή του Δημοσίου, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης εξήγησε:

  • ΕΛΠΕ: «έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές σχετικά με την ΕΛΠΕ Upstream», προκειμένου το Δημόσιο να διατηρήσει πλειοψηφικό έλεγχο στη θυγατρική, ΕΛΠΕ Upstream, η οποία κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και παραχώρησης υδρογονανθράκων. Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό μετέχουν οι εταιρείες Glencore και Vitol ενώ οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στις 28 Ιανουαρίου.
  • ΔΕΠΑ: Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για τον διαχωρισμό της εταιρείας σε «ΔΕΠΑ Υποδομών» και «ΔΕΠΑ Εμπορίας», με το Δημόσιο να διατηρεί πλειοψηφικό πακέτο στην πρώτη.Το Δημόσιο ελέγχει το 65% των μετόχων της ΔΕΠΑ ενώ το υπόλοιπο 35% ανήκει στα ΕΛΠΕ.
  • ΔΕΗ: για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας αναμένονται δεσμευτικές προτάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here