Έναν από τους πιο σημαντικούς παίχτες στο χώρο του facility management στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, που προσφέρει όλο το φάσμα των υπηρεσιών facility management και τεχνικής συντήρησης σε πολλές και σημαντικές κτιριακές εγκαταστάσεις εξαγοράζει το fund του Ν. Καραμούζη.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, με επικεφαλής τον γνωστό – πρώην τραπεζίτη κ. Ν. Καραμούζη ως εκτελεστικό πρόεδρο έχει ως επενδυτικό στόχο επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της οικονομικής – υγειονομικής κρίσης (έλλειψη ρευστότητας, μικρός κύκλος εργασιών, περιορισμένη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κ.α). Έχουν όμως αναπτυξιακές προοπτικές, εξαγωγικές δυνατότητες, ικανές να αποκτήσουν το άριστο μέγεθος, να αξιοποιήσουν το νέο δυναμικό οικονομικό, αναπτυξιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε η Frutenco

Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες η ίδρυση της Frutenco, που αποτελεί μετεξέλιξη της εξαγωγικής εταιρείας φρέσκων φρούτων Krop με έδρα την Άρτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Krop παράγει και εξάγει περίπου 25 εκατομμύρια κιλά φρούτων ετησίως, συμπεριλαμβανομένων εσπεριδοειδών, καρπουζιών και ακτινιδίων. Είναι μια 100% εξαγωγική εταιρεία, που εξυπηρετεί διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 2011 από δύο νέους επιχειρηματίες, τον Κωνσταντίνο Ροπόκη και τον Σταύρο Τσολάκο και πλέον ενισχύεται με κεφάλαια, ρευστότητα και έξτρα τεχνογνωσία.για να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς άλλων ομοειδών εταιρειών

Έξτρα ρευστό στη «φαρέτρα»

Μόλις πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως το επενδυτικό fund συγκέντρωσε επιπλέον 38 εκατ. ευρώ περίπου, ενισχύοντας τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες για περαιτέρω εξαγορές. Συνολικά διαχειρίζεται 140 εκατ. ευρώ περίπου.

Στο fund συμμετέχουν 42 επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές και τραπεζικές εταιρείες και σημαντικά οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Τι προσφέρει η Engie Hellas

Όπως προαναφέρθηκε, η Engie Hellas είναι πρωτοπόρος στον κλάδο των ενεργειακών υπηρεσιών, του facility management (ιδιαίτερα της τεχνικής συντήρησης), της μετάβασης σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας και της ηλεκτροκίνησης και αναπτύσσει νέες τεχνολογικές λύσεις IoT (“Internet of things”) για τα παραπάνω.

Με τα παραπάνω προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση αξίας στους πελάτες της, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων και στον περιορισμό του ανθρακικού τους αποτυπώματος.

Τόσο το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, όσο και η Διοίκηση της ENGIE Hellas, δεσμεύονται ότι θα συνεργαστούν στενά και παραγωγικά για την ομαλή μεταβίβαση της εταιρίας στους νέους μετόχους ώστε να συνεχίσει η εταιρία την απρόσκοπτη επιχειρηματική της δραστηριότητα και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Βασικός επιχειρηματικός στόχος της ανωτέρω επένδυσης αποτελεί η δημιουργία, ενός πρωτοπόρου και ηγετικού οργανισμού που θα παρέχει ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του facility management, μέσω οργανικής ανάπτυξης και νέων επενδύσεων και συνεργασιών.

Η Engie Hellas αποτέλεσε θυγατρική εταιρία του ομίλου Engie για πάνω από δύο δεκαετίες. Οι βασικές δραστηριότητες του ομίλου αποτελούν την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και την παροχή τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ενέργειας.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here