Δυσοίωνες οι εξελίξεις για την Frigoglass, καθώς επενεργούν συνδυαστικά η ενεργειακή κρίση/δραματική επιβάρυνση πρώτων υλών με το “κλείσιμο” της αγοράς στην Ρωσία και την εκτός λειτουργίας μονάδα παραγωγής στην Τιμισοάρα/Ρουμανία.

Στα 31,7 εκατ. ευρώ, με τα οικονομικά μεγέθη 2021-και τριμήνου- υπό εύλογη πίεση ωστόσο η διοίκηση της εισηγμένης (συμφερόντων Δαυϊδ) φαίνεται να έχει ένα “χαρτί” στα χέρια της, από τα παλιά.

Ο λόγος για τον κλάδο υαλουργίας της Frigoglass, που τον Μάϊο του 2015 είχε φτάσει στο τελικό στάδιο πώλησης στην GZI Mauritius Ltd έναντι 225 εκατ$. Το deal τελικά ακυρώθηκε στο…και 1′ , ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συσκευασιών αλουμινίου για αναψυκτικά στη Δυτ. Αφρική δεν απόκτησε το “πετράδι του…στέμματος” της εισηγμένης, που έκτοτε ήταν ο κλάδος με την μεγαλύτερη εισφορά εσόδων και ebitda για την Frigoglass.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η υαλουργία ήταν ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων (51%)καταγράφοντας μεγέθη-ρεκόρ ως αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης και της αύξησης των τιμών ως μέτρο εξισορρόπησης του υψηλού κόστους παραγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here