Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα εν εξελίξει stress tests διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Οι δηλώσεις τους έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή τριών συμβάσεων εγγυήσεων ύψους 640 εκατ. ευρώ, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες βελτιώνουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Οι συμφωνίες αυτές υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, (Σχέδιο Γιούνκερ).

Όπως είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης,, όλες οι τράπεζες θα περάσουν τα stress tests, συμπληρώνοντας ότι «τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ξεπεράσει τα προβλήματα, σημειώνοντας ότι ενημέρωση για το πώς οδεύει η διαδικασία θα έχουν οι τραπεζικές διοικήσεις κατά την επίσκεψή τους στη Φρανκφούρτη αυτήν την εβδομάδα.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here