Δίνουμε, και σήμερα, συνέχεια στο …σήριαλ Folli Follie Group, με αφορμή ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέσαμε χθες, εξετάζοντας ένα …πρώτο σενάριο για “τη μεγάλη επιστροφή (των Κουτσολιούτσων στη Folli Follie).” 
Συγκεκριμένα, ρωτούσαμε:
  •  Ωστόσο, στην σχετική ανακοίνωση ΔΕΝ αναφέρεται πουθενάεάν στα νέα σχήματα θα συμμετέχουν, είτε άμεσα είτε…έμμεσα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.
  • Μήπως, κάποιο από τα νέα σχήματα πρόκειται να λειτουργήσει, μεταβατικά, για την επάνοδο της οικογένειας στα επιχειρηματικά πράγματα;
   Επειδή η απάντηση είναι καταφατική, μήπως θα πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να ζητήσει διευκρινίσεις μπας και ενημερωθεί και το …επενδυτικό κοινό, τι μεθοδεύεται από την οικογένεια που έστησε το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό ( όχι μόνο) σκάνδαλο στην σύγχρονη επιχειρηματική σκηνή.
Ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση του αναγνώστη μας, Γεωργίου Κουρούκλη :
  • “… Kατά την ολοκλήρωση του 49% του εκδιδόμενου μετοχικού κεφαλαίου της OpsCo θα ελέγχονται από την AssetsCo, ενώ το υπόλοιπο 51% θα το κατέχει το Folli Follie Group.Απλό. Οι σημερινοί μέτοχοι (και η οικογένεια) θα κατέχουν το 51% της νέας εταιρίας.

Είναι ξεκάθαρη η ανακοίνωση.

Π.Χ. παλαιός μέτοχος με 1.000 μετοχές της Folli Follie Group θα έχει (μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες) 510 νέες μετοχές της OpsCo.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα

Δημήτρης Κουτσολιούτσος:

Πριν 35,06% ήτοι 40.472.042 μετοχές.

Στη νέα εταιρεία θα έχει 11.970.741 μετοχές. 

Είμαστε βέβαιοι, πως η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, βαθύς γνώστης των μηχανισμών και με τεράστια εμπειρία θα πράξει τα δέοντα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here