Η νέα-απαράδεκτη- καθυστέρηση στη δίκη της παλαιάς Folli-Follie εκτός του ότι καθυστερεί την απόδοση δικαιοσύνης για το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο στην Ελλάδα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια εξυγίανσης της νέας Folli Follie.
Η διοίκηση της νέας εταιρείας – ουδεμία σχέση με την παλαιά των ιδρυτών Δημήτρη και Μαίρης Κουτσολιούτσου- καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να ξανά στήσει στα πόδια του ένα μέρος της εταιρείας.
Σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια το γεγονός, πως οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους, όπως και οι υποχρεώσεις προς τρίτους, προμηθευτές, ταμεία κ.λ.π
Παράλληλα κλείνονται νέες συμφωνίες, ανοίγουν νέα καταστήματα με αποτέλεσμα η νέα Folli Follie να ξανά βρίσκει τον δρόμο προς την κανονικότητα.
  Ωστόσο η δικαστική εμπλοκή με την Folli Follie των ιδρυτών αποστερεί από την υφιστάμενη την πρόσβαση σε ρευστότητα που τόσο έχει ανάγκη.
Συγκεκριμένα σε 28 εκατ.€ (μέσω αποδέσμευσης ακίνητης περιουσίας) και άλλα 3 εκατ.€ (τραπεζικών λογαριασμών, που είχαν δεσμευθεί κατά την ποινική διαδικασία).
  Για αυτό και η προειδοποίηση της διοίκησης πως εάν δεν αρθούν οι εν λόγω δεσμεύσεις κινδυνεύουν 1.000 θέσεις εργασίας χρήζει μεγαλύτερης προσοχής από τους αρμοδίους.