Ένα …ούριο τρίτο τρίμηνο, μία συμφωνία που ανεβάζει την αποτίμηση στα ύψη και ιδού το +44,88% για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών μέσα σε μόλις ένα μήνα.
  Πρόσω ολοταχώς, με ταχύτητες των AERO Highspeed (πλοία της χρονιάς στα βραβεία Lloyd’s List 2022) η εισηγμένη αποτιμάται πλέον στα 320,5 εκατ.€
  • Ουδεμία σχέση με τις τιμές scrap, των 220 εκατ.€ που κάποιοι την ήθελαν να…πωλείται σε funds, με την ολική επαναφορά να καθιστά το σχήμα συμμετοχών το τρίτο μεγαλύτερο της Μεσογείου (βάσει αριθμού μονάδων/πλοίων των Superfast, Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways) συν την διορατική στροφή της διοίκησης προς τον τουριστικό/ξενοδοχειακό κλάδο.
   Παράλληλα σύμφωνα με την σχέση ανταλλαγής (MIG-Strix Asset Management) η θεωρητική αποτίμηση της Attica Group αντιστοιχεί σε αξία 1 δισ.€, προφανώς θεωρητική πλην όμως ενδεικτική της “κρυμμένης” εσωτερικής αξίας της Συμμετοχών
και σε κάθε περίπτωση μακράν των 220 εκατ.€ -ακριβώς ένα χρόνο πριν-.
  •     Εξαιρετικό τρίτο τρίμηνο- με κύκλο εργασιών 220,17 εκατ. €, μετά φόρων κέρδη 60,70 εκατ.€ με ταμειακή ρευστότητα 75,67 εκατ.€ και ανοιχτές γραμμές χρηματοδότησης 15 εκατ.€ (αχρησιμοποίητες στις 30/9) ο πλους της εισηγμένης συνεχίζεται σε νερά πολύ πιο ήρεμα, απ’ ότι το 2021-2020.
     Εάν δε επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον τουρισμό το 2023, τότε η Τράπεζα Πειραιώς το πιθανότερο είναι πως θα έχει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο μεταπώλησης.