Το www.banks.com.gr σας είχε ενημερώσει σε ανύποπτο χρόνο. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την ….κρατικοποίηση του Ερρίκος Ντυνάν μέσω του Ιδρύματος Ωνάση ενώ ακόμη τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία, οι αναγνώστες του www.banks.com.gr απλώς επιβεβαιώθηκαν.

Αντιθέτως κάποιοι στο Λονδίνο εξεπλάγησαν. Ως απρόσμενο χτύπημα στους εν δυνάμει επενδυτές από τον Τσίπρα, σχολιάζουν οι Financial Times την ανακοίνωση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι το ελληνικό κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, παρόλο που αυτό είναι ακόμη σε διαδικασία πώλησης μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

  •  «Αυτή δεν είναι η σωστή κίνηση, εφόσον θέλουν να προσελκύσει μεγάλης κλίμακας ξένες επενδύσεις για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», σχολιάζει στην εφημερίδα σύμβουλος που συνδέεται με το διαγωνισμό.

«Μία ξαφνική αναστροφή, όπως αυτή, θα πλήξει ιδιαίτερα το επενδυτικό κλίμα», προσθέτει στους FT.

Πέντε υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων δύο διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και ένας επενδυτής του Περσικού Κόλπου που διαμορφώνει πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία κοντά στην Αθήνα, υπέβαλαν προσφορές για το νοσοκομείο.

Η πώληση επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι τον …Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here