Ενώ η διοίκηση της Folli Follie υπέβαλε ξαφνικά κι απροσδόκητα μία ακόμη αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, αυτήν τη φορά όχι για τη μητρική εταιρεία αλλά για τη Folli Συμμετοχών, σήμερα Τετάρτη θα δικαστεί η πρώτη επί της ουσίας η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της μητρικής Folli Follie.

Εάν ξεκινήσει και δεν αναβληθεί η σχετική διαδικασία το κατ΄ αρχήν ερώτημα είναι κατά πόσον υπάρχουν οικονομικά στοιχεία προκειμένου να αποφανθεί το δικαστήριο αν δικαιούται να τύχει ή όχι προστασίας. Εάν η έδρα δεν μπορέσει να προχωρήσει σε απόφαση πρακτικά θα σημαίνει πως το καθεστώς της προστασίας θα παραταθεί.

Άλλωστε αυτή δεν είναι η επιδίωξη της διοίκησης Κουτσολιούτσου, θυμίζοντας πως όλες οι ενέργειες των βασικών μετόχων συντείνουν στις συνεχείς παρατάσεις από τα απλά και διαδικαστικά όπως λ.χ. η γενική συνέλευση την οποία είχε ζητήσει για τις 10 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για να αιτηθεί αναβολής της για τις 10 Οκτωβρίου και βλέπουμε για…10 Νοεμβρίου, για…10 Δεκεμβρίου μέχρι τα σύνθετα που αφορούν στους ομολογιούχους.

Γίνομαι σαφέστερος, όσο παίρνει παρατάσεις και αναβολές η πλευρά Κουτσολιούτσου τόσο πηγαίνουν πίσω οι ενδεχόμενες κινήσεις των ομολογιούχων εναντίον της διοίκησης, και όπως εδώ και καιρό σας έχω αποκαλύψει οι Κουτσολιούτσοι θα πέσουν όταν θα ενεργοποιηθούν (και ) σε βάρος τους ρήτρες των δύο ομολόγων, των 249,5 εκατ. ευρώ και των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Παράλληλα και ο διπλός έλεγχος που διενεργείται από τους Alvarez & Marsal και σε δεύτερο χρόνο στην Ernst & Young προχωρά με βραδείς ρυθμούς που πρακτικά αμφίβολη την δημοσίευση τους πριν τις 10 Οκτωβρίου. 

Mόλις τελευταία σας είχα προειδοποιήσει: Καλές…Απόκριες του 2019 θα ξαναδούμε τη μετοχή της Folli Follie στο ταμπλό.

Θυμηθείτε το, οι συνεχείς αναβολές και παρατάσεις δεν βολεύουν μόνο την πλευρά Κουτσολιούτσου αλλά και ένα ευρύτερο σύστημα συμμετεχόντων στο…αεροπλανάκι που από τα 250 εκατ. “φούσκωσε” έως και πάνω από τα 2 δισ.

Ενα απλό ερώτημα από τα αρκετά που κατά καιρούς έχουμε απευθύνει προς κάθε αρμόδια αρχή αλλά σε…ώτα μη ακουόντων.

  •   Γιατί η οικονομική Εισαγγελεία και δη ο Γιάννης  Δραγάτσης δεν απευθύνουν αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ για να βεβαιωθούν εάν όντως έχει κινηθεί σχετική διαδικασία από το FBI; Ένα απλό αίτημα θα υποβάλλουν.

Και εν τέλει για τον ρόλο της Fosun θα γίνει κάποια ενέργεια ή μήπως θα συνεχισθεί αυτή η περίεργη σιωπή που βολεύει πολλούς.

Με την βεβαιότητα πως θα επανέλθω και μάλιστα σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here