Γράφει η «ξενοδόχος»

Με νέο σύνθημα και πολλές ελπίδες να ανακτηθεί όσο περισσότερο από το χαμένο έδαφος έγιναν χθες οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για τις αγορές του εξωτερικού, με στόχο την 14η Μαϊου.

Με φόντο το Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της ΙΤΒ Βerlin, της έκθεσης -βαρόμετρο για το διεθνή τουρισμό κάθε χρόνο η οποία λόγω κορωνοϊού φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά,  ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι οι ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να τροποποιηθούν, αναλόγως των εξελίξεων.

  • Γεγονός, το οποίο αποτυπώνει και τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει και φέτος ο κλάδος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, δεδομένου ότι πέραν του ‘’πράσινου’’ που θα πρέπει να έχει ο επιδημιολογικός χάρτης στη χώρα, είναι κρίσιμο να υπάρχει όχι μόνο στη θεωρία η ζήτηση αλλά και στην πράξη, με πραγματικές κρατήσεις.

Πάντως, έως τις 14 Μαΐου η Ελλάδα σκοπεύει να άρει σταδιακά τους περιορισμούς, εφόσον κάτι τέτοιο επιτραπεί από τις εκτιμήσεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας.

  • «Για παράδειγμα, προγραμματίζουμε για τον Απρίλιο την πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουμε σχεδιάσει, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με άλλα κράτη αναχώρησης όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως π.χ. το Ισραήλ».

Το κεντρικό σύνθημα της νέας προωθητικής εκστρατείας για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι το «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις, είναι η Ελλάδα»).

Η χώρα στέλνει μήνυμα στο εξωτερικό και λέει ότι

  • «το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα. Για να βρείτε ξανά το χαμόγελο, για να πάρετε πίσω τη ζωή σας, το μόνο που θέλετε, είναι η Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here